Gyilkos elmék 1x01 - 1x05

Ha tetszett a kedvcsináló, és érdekel a Gyilkos elmék, akkor remélem az első évad is tetszik majd. De mi is történik az első öt részben!? Nézzük meg! Sok az izgalom, van itt gyújtogatás, gyilkolás, emberrablás...

101: Pilot: Két lábon járó veszedelem (Extreme Agressor)

Rögtön az első részben egy sorozatgyilkost üldöznek. De az is lehet, hogy több elkövető is van!? Egy lányt ismét elrabol a gyilkos. Az eddigi esetekben hét napig tartotta életben az áldozatokat. A csapatnak már csak 72 órája maradt. Vajon még időben rátalálnak a gyilkosra? És a lányra? Már az első rész is nagy izgalommal zárul, hiszen valaki fegyvert tart Gideon fejéhez!
102: A gyújtogató (Compulsion)

Gideon szorult helyzetbe kerül. Persze túléli, de csak a rész végén mutatják meg, hogy hogyan. A második epizód a tűzről szól. Mondhatni a tűz a gyilkos. Persze nem magától gyullad meg. De vajon ki a gyújtogató? A tüzek egy egyetemen keletkeznek, így mindenki gyanúsított lesz. Több ezer diák. Reid fedez fel valamit, ami közelebb viszi a csapatot a megoldáshoz. Közben pedig feltűnik egy nyomozónő, aki nagyon szeretne a csapat tagja lenni. Ő Elle, akiről már meséltem a kedvcsinálóban! Vajon egy nő is egyenrangú tagja tud lenni egy férfiakból álló csapatnak?
103: Nagy durranás (Won't get fooled again)

Mint már említettem az előző cikkben Gideon régebben elkövetett egy hibát. Megbízott egy elkövetőben és ez hat ember életét követelte. A férfi börtönben van, mégis valaki az ő módszerével követ el robbantásokat. Hogy lehet ez? Valaki másolja „példaképe” módszerét vagy a börtön falai mögül is lehetséges ilyen bűncselekményt megszervezni és elkövetni. A robbantót végül elkapják, de nem tudják hogyan hatástalanítsák a bombát, amit egy férfire szerelt fel az elkövető. Úgy néz ki a csapat kénytelen segítséget kérni Gideon régi robbantójától. De vajon meg lehet bízni egy elítéltben?
104: Fényes nappal láthatatlanul (Plain Sight)

Reid 24. születés napját megzavarja, hogy a csapat új ügyet kap. Egy sorozatgyilkos nőket öl meg barátságos, kertvárosi házakban. Levetkőzteti őket, az ágyra fekteti és felragasztja a szemhéjukat. A gyilkosságok után minden értéket összetör a lakásban. De miért csinálja ezt? Ráadásul a harmadik gyilkossága után üzeneteket ír a tetthelyekre. Reid tudja honnan származnak az idézetek, de egyelőre nem tudja miért? Gideon végül rájön milyen foglalkozása van az elkövetőnek, és miért is érzi magát a gyilkos láthatatlannak. De a rész nagyon izgalmas, mert a tettes éppen ismét elkap egy nőt, miközben a VKE próbál a nyomára bukkanni. Reid pedig randira hívja JJ-t.
105: Ikrek veszélyben (Broken Mirror)

Az első öt rész közül a legizgalmasabb. Végig olyan, hogy rágod a körmöd vajon mi történik a következő percben. Nagyon jól megírt rész. A történet elején megismerünk egy fiatal párt. A buliból hazafelé menet egy elhagyott autó van az út közepén, kiszállnak. A kriminézők már tudják, hogy ez nem jó. Nem szállunk ki, ha egy baljós környéken, elhagyatott autó áll.
Ők ezt nem tudják. Kiszállnak. Mire visszaülnek már nincs meg a kulcs. Mi azt látjuk, hogy a fiú fejéhez valaki pisztolyt tart és eldördül egy lövés.
Kiderül, hogy a lányt nem ölik meg, elrabolják. Egy befolyásos üzletember lánya, és van egy ikertestvére is. Az emberrabló telefonál és a lány nővérével akar beszélni. De miért? Ki lehet az emberrabló? És vajon még időben megtalálják a másik lányt?0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről