Legend of the Seeker 2x02 – Baneling

A késedelem ellenére, amiért bocs, töretlen lelkesedéssel vetettem magam neki a második résznek, hiszen az évadnyitó egészen izgalmasra sikeredett.
Sok minden sejthetővé vált az elkövetkezőkkel kapcsolatban.
Mondhatnám, hogy jó kezdés után, erős visszaesés, de az nem lenne teljesen igaz…
Azt azonban kénytelen vagyok megállapítani, hogy visszavettek a készítők és egy elég gyenge résszel folytatták, az elsőhöz viszonyítva.

Na, akkor most mi van?

A történetünk ott folytatódik, ahol előzőleg abba hagyták. Vagyis Richard helyzete egyáltalán nem könnyű. Még nem is tud a Második Prófécia létezéséről, az Őriző sem a javát akarja, és még a Könnyek Kövének hollétét is rejtély övezi. Ám azt tudják, hogy Ulrich apátja a szívéhez közel őrzi a titkot, a szerzetesek kolostorát porig rombolták és elhurcolták őket egy közeli haláltáborba.
Nem unalmas, hogy minden egyes tábor ugyanúgy néz ki?
A Kereső és társai rajtaütnek a táboron és megmentik a rabokat. Meg volt az évad első Inkvizítori érintése, de mindez hiába, hiszen az apát halott és a nyaklánca a többi kinccsel együtt egy ládában pihen. Ezt a ládát pedig egy fiatal kölyök magával vitte, persze tévedésből. A srác megjelöltetik egy rúnával, mely szükséges a továbbiakban, tehát ismét bővül a csapat.
Mintha nem lenne elég baj, még a Mészárosként ismert tábornok is visszatér a sírból, katonáival együtt és irtogatja a szegény menekülteket.
De biztos a d’harai katonák felelősek a sok halálesetért?
Feltűnik a halott apát is, akiről kiderül, hogy az Őriző Megbízottja, ami annyit tesz, hogy visszakapott életéért cserébe, neki kell megölnie másokat.
Különben visszakerül az Alvilágba.
A rész végére szembesülnek a nagy dilemmával, ha megölik az ellenséget, azzal is csak az ellenséget erősítik. Kellemetlen.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz ez áthidalva.
Emellett, meg mintha Richard értékrendjében változások történtek volna.
Keressünk valakit, akit megölhet az apát, meg simán megérintet akárkit Kahlan-nel.
Korábban nem volt ilyen könnyelmű.
Annyi a lényeg, hogy a rész erősen közepes volt, olyan töltelék típus, de azért az évad cselekménye szépen bontakozik ki. Meglátjuk…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről