Stargate Universe 1x20 - Incursion: Part 2 (évadzáró)

Véget ért a Stargate Universe első szezonja is. Nehéz utat járt be a sorozat, mire felvette a ritmust és nagy kedvencé vált. Mert valljuk be őszintén, hogy az évad elején nem sokan gondoltuk volna, hogy az SGU képes belopni magát az ember szívébe. Aztán jött a téli szünet, amely után mintha szárnyakat kapott volna a széria és egy-két résztől eltekintve a legjobban között emlegethettük. A szezonfinálé is hozta a kötelezőt. Remek évadzáró, amely megalapozta a következő év történéseit.

Tovább...

Pont olyan feszült zárást láthattunk, amelyre az előzetesből és a legutóbbi rész történéseiből számítani lehetett.
Egyedül az idegeneket hiányoltam, akik még jobban fel tudták volna kavarni az állóvizet.

De ne legyünk telhetetlenek, hiszen a Lucian szövetség gonosztevői a Destiny fedélzetén terrorizálják az amúgy is nyúzott legénységet. A sztori átment egy picit állóháborúba, mivel egyik fél sem bízott a másikban, megállapodás nem született. Sőt mi több, kis csapatunk egyik „no name” tagja bánta a dolgot, amely enyhén szólva haragossá tette Young ezredest.

A probléma akkor fokozódott, amikor Rush és tudós kollégái rájöttek, hogy miért is viselkedik időről időre furcsán az ős hajó. Egy haldokló csillag bocsájt ki olyan hullámokat, amelynek már nem túl sokáig áll ellen a pajzs. Ha nem tudják időben helyreállítani a hiperhajtóművet, akkor mindenki meg fog halni.

Itt azt várta volna az ember, hogy a Lucian szövetség tagjai együtt fognak dolgozni a legénységgel. Nem lett így, sőt egyre nagyobb slamasztikába került mindenki.

Főszereplőinknek meggyűlt a baja mindennel. Az epizód vége felé kirajzolódott, hogy itt bizony nem lesz békés lezárás, hanem várhatunk szeptemberig, hogy kiderüljön mi történt hőseinkkel. Szinte mindenki a halállal néz farkasszemet és egyáltalán nem biztos, hogy mindenki megússza ép bőrrel.

A labdát ismét jól feldobták, ősszel kiderül, hogy mit tudnak kihozni a folytatásból.

Így az évad végén, mindenkinek bátran ajánlom a sorozatot. Talán az egyetlen űr sci-fi, amely izgalmas, színvonalas és nézhető.

Köszönjük szépen CicMax-nak a kiváló minőségű és gyorsan elkészült feliratokat a szezon minden egyes részéhez.

0

Nekem jobban tetszett, mint

Nekem jobban tetszett, mint az SG1, bár azt már elég régen láttam.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről