Legend of the Seeker 2x5 – Wizard

Szerda, tehát folytatjuk a Kereső utazásának krónikáját. Ugyan a magyar felirat még nem érkezett meg, de én azért megnéztem az epizódot. Egyrészt kíváncsiságból, másrészt mert azt ígértem szerdánként lesz nálunk Seeker.
A most következő rész gondolom mindenki érdeklődését felkeltette, ha belekukkantott az előzetesbe. A cím alapján nem nehéz rájönni, hogy a főszereplőnk ez alkalommal Zeddicus lesz.

Abrakadabra…

Történetünk ott folytatódik, ahol abba maradt. Vagyis a kis társaság kutyagol, miközben a frissen megszerzett iránytűvel a Könnyek Kövének nyomát követik. Ám út közben Richard felhívja a figyelmet egy szál gyümölcsre, datolyaszilvára, hogy pontos legyek, mely (egyáltalán nem gyanúsan) lóg egy fa ágán. Zedd a szokásos kedves, poénos módján kisajátítja magának, mivel a kedvencéről van szó.
De miután befalta különösen kezd viselkedni.
Zavart lesz, összekeveri Kahlant Carával, majd a rég halott lányáról kezd habogni, végül társai ellen fordul. Ám sikerül rájönniük, hogy itt valami boszorkányság van a dologban.
Zedd megszökik, és egy városba megy, főként nőzni, ki is néz magának egy szépséget, ám az kora miatt nem akar szóba állni vele.
Ezalatt Richard és Kahlan útra kelnek, hogy összeszedjék az ellenvarázslat összetevőit, míg Cara a varázsló után veti magát. De mielőtt elkaphatná, Shota kimenti az öreg mágust.
Kiderül, hogy Zedd még saját magáról sem tud. A guanókavaró banyának kell neki elmagyaráznia, hogy ki is ő valójában. Shota megfiatalítja Zeddet, majd közös erővel megszerzik az Igazság Kardját, mivel a nőszemélynek régi mániája egy bizonyos prófécia, mely szerint Richard úgy is elbukna az Őrizővel szemben: Szóval új Kereső kell!

Ezt sikeresen beadja Zeddnek is, aki viszont lelép tőle, mivel nem állhatja Shota féltékenységi jelenetét.
A megifjodott öreg varázsló úgy dönt, hogy kiskirály lesz ezen a településen, Winterhavenben. Maga mellé veszi a csinos szőke prostituáltat, udvartartást alakít ki, meg szerez egy kastélyt is.
Richard, Kahlan és Cara töprengését, miszerint hogy segítsenek barátjukon, Shota zavarja meg.
Minden áron új Keresőt akar és segítségének is ez lenne az ára, ezt azonban nem vállalja a hármas.
Ezalatt azonban Zedd fogja magát és kinevezi önmagát Keresővé. Majd öntömjénező stílusban ellátogat egy repedéshez, ami a Fátylon keletkezett. De kedves hercegnőjét megölik!
Ám a kisasszony a megszokott ajánlatot kapja az Őrizőtől, Rahl tolmácsolásában. Visszatér hát az életbe és nagy szerepet játszik abban, hogy Zedd úgy döntsön, lemegy az Alvilágba és megvív annak urával. Ahogy halad úgy öregszik ismét, míg szembe nem kerül Rahl nagyúrral.
De barátai nem hagyják cserben és Richard utána megy. Ő is csúnyán megöregszik, de még mielőtt bezárulna a repedés, Zeddel egyetemben, visszatér az élők földjére. Shota kényszer alatt megszűnteti a varázslatot, amit Zeddre mondott és én itt kezdtem el reménykedni.
Hogy miben? Ugye Richard megvénült és ott a kényszerítő erejű prófécia, hogy új Kereső kell.
Én a készítők helyében hagytam volna még egy kicsit öregített verzióban Richardot. Hagy küszködjön!
De nem, már megint nem úgy történnek a dolgok, ahogy érdekesebb lenne!
Richard visszaváltozik és mindenki boldog.
A rész végére komoly hiányérzetem alakult ki, nem tetszik ez a „minden részben hatalmas gond van, de nem kell aggódni, mert a végére megoldódik” típusú hozzáállás. A Herculesben és a Xenában volt hasonló attitűd.
A sorozatnak hamarosan dobnia kell egy nagyot, mert így kezd egysíkúvá válni. Még akkor is ezt mondom, hogy nagyon örültem, végre a kedvenc karakterem körül forgott egy epizód.
Érdekes rész volt, de egyszerűen nem sikerült túl fogósra. Nem olyan kidolgozottak a cselekmények, az apró drámák, mint például a Broken című részben, amiben megmutatták nekünk Carát.
Reménykedek, hátha a következő epizód…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről