Human Target 1x01 - Pilot

Mark Valley ,Chi McBride és Jackie Earle Haley főszereplésével elkezdődött a régóta várt Human Target című klasszikus 2010-es újragondolása.

A pilot szerintem teljesen rendben volt, mint ahogy azt el is várhatjuk és ébredező sorozattól. A kérdés inkább az, hogy tudják-e tartani a színvonalat, tart-e valamerre a széria.

Ismét egy nyomozós sorozat, egy másik megközelítésből. Itt nem helyszínelnek, nem profiloznak, de még csak nem is a rendőrségnek dolgoznak főszereplőink. Egy magánvállalkozásról van szó, amelynek keretében Christopher Chance beépül, szaglászik és megoldja az ügyeket.

Konkrétumokért tessék ide kattintani...

Chance-t egy fiatal hölgy azzal bízta meg, hogy mentse meg az életét, mert valaki meg akarja ölni. Nincs zsarolás, nincs indíték. A nő egyébként egy milliós projekt bemutatására készül, amelynek keretlében bemutatnak egy nagyon modern és nagyon gyors vonatot.

A biztonság kedvéért Chance elkíséri Stephanie-t (Tricia Helfer – Battlestar Galactica) a próbaútra, mert úgy gondolja, hogy itt fogják kivitelezni az újabb merényletet.

Az egész sorozat lényege, hogy Christopher Chance a célpont közelében marad, gyengének látszik (pl.: tolmácsként mutatják be), kifürkészi a veszélyt és bármilyen módon likvidálja a támadót.

Azért mondtam az elején, hogy nyomozós sorozat, mert az alapfelállás az, hogy gyilkosság/fenyegetés, rossz fiúk, indíték, nyomozás, tettes, happy end. Szóval egy kicsit lehetne színesebb a történet, de azt leszögezem, hogy nem akarok egyetlen rész után értékelni egy sorozatot.

Ami igazán tetszett, azok a szereplők. Látok a karakterekben fantáziát. A humor faktor és kicsit mélyebben megbújva, de jelen van.

Látszik, hogy sok pénzt költöttek a pilotra, voltak szép akció jelenetek, kissé bugyutára sikerült vonatszerencsétlenség, de alapvetően nem volt panasz.

A legjobb jelenetet a rész vége produkálta, amikor is Chance kutyaszorítóba keveredett a célponttal egy autóban. A rosszfiúk egy másik kocsiban szembe. Chance elővette az előző küldetésért kapott méregdrága whiskyt, belekortyolt, ezt követően molotov koktélként odahajította az ellenséges járműhöz. Na, ez stílusos volt és marha nagy poén.

Néhány szó a karakterekről. Christopher Chance-t Mark Valley személyesíti meg, akit én legutóbb John Scott szerepében láttam a korai Fringe epizódokban. Tipikus szuperhős figura, aki nem ilyed meg a veszélyektől, emellett tapadnak rá a csajok, a jó poénokat sem veti meg. Kimért, nagyon figyel a részletekre. Amolyan 2010-es Action Man.

Chi McBride bújt Chance segítőjének, Winstonnak bőrébe, akit a nézők a Pushing Daisies-ből és a Doktor House-ból ismerhetnek. Ő nem az a terepre járó fajta, inkább a megbízásokat szervezi, elosztja a feladatokat, távolról segít információt szerezni.

Harmadik szereplőnk Guerrero, vagyis Rorschach a Watchmen-ből. A Jackie Earle Haley által alakított figuró egyelőre sötét lónak mondható. Érdekes személyiség. Nem riad vissza a terepmunkától, mindig naprakész, váratlan. Ellentéte Winstonnak, nézeteltéréseik gyakran humoros jeleneteket eredményeznek.

Összességében egy ígéretes sorozat, amelyből több részt kell megnézni ahhoz, hogy eldönthesse az ember, hogy a szájízének való-e. Merem ígérni, hogy fogok még jelentkezni a következő néhány rész írásával is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről