Stargate Universe 1x01-02 - Air (part 1-2)

Elkezdődött a harmadik Stargate sorozat, amelynek fel kell nőnie az elődök által felállított szinthez, hogy életben tudjon maradni. Kiváló döntés volt dupla évadkezdő epizóddal nyitni.

Számomra az Atlantis volt a tuti, de az SGU is szép kezdőlökést adott ahhoz, hogy elkezdjem várni a következő részt. Ez a sorozat kicsit más itt-ott, valahogy komolyabbnak hatott. El tudom hinni, hogy a főszereplők nagy része katona, akik talán elesnek majd a harcmezőn. Bár igaz, hogy ellenséggel nem találkoztunk, de feltételezhetően ez nem marad így.

Kezdésnek kaptunk a nyakunkba egy rakat új szereplőt, akikkel meg kell még barátkozunk. A megszokottaktól eltérő helyszín és a sok-sok apróság, ami hűen tükrözi, hogy Csillagkapu filmet nézünk. Talán képes feltámasztani a pislákoló mítoszt. Az elejében 2 szálon futott a történet, ugráltak térben és időben. Párhuzamosan mesélték el a csillagkapu beindítása előtti és utáni cselekményt. Ez nem volt mindig túl izgalmas, de kellett ahhoz, hogy nagyjából megismerhessük a kulcsfontosságú szereplőket.

Láthattunk nagy visszatérőket az előző szériákból. Ez szinte várható volt és elmaradhatatlan. Gondoljunk csak az Atlantis nyitányára. Ezen szereplők mindegyike törzsgyökeres része volt az első Stargate sorozatnak.

A történetről a tovább mögött...

Egy Eli nevű kocka segítségével megfejtődött egy nagy rejtvény, aminek segítségével az univerzum egyetlen pontjáról tárcsázhatóvá vált a 9. ékzár is a kapun. Soha nem látott távolságba vezet, ahol az ősök ideje óta nem járt élő organizmus. Ezzel indítottunk. Nem rossz. Szép rejtély.

Időközben a bolygót megtámadták, ám sikerült tárcsázni a fent említett címet, és mielőtt a planéta felrobbant volna, sikerült a maroknyi túlélőnek átjutnia a másik oldalra.

Hová is?

Egy Destiny nevű hajón kötöttek ki, amely már évezredek óta repül keresztül az űrön valahová. Oly messze jár, amelyről az emberiség csak álmodozhatott. Nyilvánvaló, hogy a készítők nem aprózzák el a dolgot, egy teljesen új játszótérre invitálnak minket, ahol minden megtörténhet.

Gyakorlatilag a főszereplők csapdába estek a gigantikus csillaghajón, a hazajutás lehetetlennek tűnik. Valószínűleg ez lesz az egész sorozat mozgatórugója. Hogyan jussunk haza!?

Mindeközben láthattuk, hogy viselkednek az emberek stresszhelyzetben, milyen döntéseket hoznak, hogyan tudnak megoldást találni arra a problémára, hogy a hajó létfenntartó rendszere az utolsókat rúgja és órákon belül bekrepálhat. Ennél többet nem szeretnék elárulni a történetből.

Összességében: Stargate, Stargate, Stargate. Kell ennél több?

0

Hogy kell-e ennél több? Igen!

Hogy kell-e ennél több? Igen! Mert ez úgy hat mintha a Star Trek Voyager beharangozója lenne.

 

Különben hol lehet nézni a SGU-t?

 

Várjuk a további (bővebb) beszámolókat!

 

 

wouhn képe

Remélem, hogy az 1x03-ról

Remélem, hogy az 1x03-ról készült írás már jobban tetszik. Nézd meg itt!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről