Flört a fellegekben

Flört a fellegekben

A Flört a fellegekben című film nemcsak attól érdekes, hogy nagyon gyengécskére sikerült, hanem hogy a flört mint olyan, nem is a fellegekben történik. Sokan vagyunk szerintem úgy, hogy már a címet olvasva el tudjuk dönteni, jó lesz-e vagy sem amit látni fogunk. Ennél a filmnél egy koleszos filmklubban is jobbat találnánk. Szerintem. A plakáton virító narancssárga ruha pedig elő se fordul filmben…   

Folytatás…

Gwyneth Paltrow sosem tartozott a kedvenc színésznőim közé, mégis ebben a kissé gagyinak tűnő, 2003-as filmben, el tudta játszani a szerepét. Nem is a színészekkel volt a baj, hanem a sztorival. Semmi eredeti és érdekes momentum nincs benne, csak a sok klisé az amerikai vígjátékok színvonaltalanságát bemutatva. Persze van még ennél is rosszabb vígjáték, de jobb is akad bőven. Sőt.  

Van egy lány, Donna (Gwyneth), akivel éppen szakít a barátja és elhagyja magát. Mikor elhatározza, hogy alkoholista lesz, meglátja a tévében Sally Westont.
Sally légiutas-kísérő, a szakma legjobbja, mindenki példaképe. Az ő hatására dönti el, hogy  ezt szeretné csinálni. Megfelelő képzés hiányában, csak a helyi, clevelandi társasághoz tud menni. Pusztán öt kisgépük van. Nem túl kényelmes, se nem esztétikus, amolyan lepukkant ’jobb mint a semmi’ gépek. Itt lesz gyakornok és itt találkozik Sherry-vel (Kelly Preston), aki betanítja. Később jön újoncként Christine (Christina Applegate). Összebarátkoznak.

Mikor meglátják más nemzetközi járatok utaskísérőit, azok egyenruháját, rájönnek, hogy ideje munkahelyet váltani. Állásinterjúra jelentkeznek a Royality Airlines társaságnál. A felvételt egy John Whitney (Mike Myers) nevezetű ember vezeti, aki jobb szemére kancsal és van humora. A tanfolyamot Sherry nélkül kezdik el. (A lány azt merte mondani, nem zavarja a kancsalság…)

Donna a csoport legjobbja, Christine pedig nem tud megbirkózni a tananyaggal. Találkoznak Sallyvel is, aki rokonszenvet érez Donnna iránt, ahogy az lenni szokott

.

Christine volt olyan aljas, hogy a mindent eldöntő vizsgán kicserélte a dolgozatát Donnáéval, így ő mehet a first class international egyik járatára.

A film egyetlen erőssége Donna szerelme, Ted (Mark Ruffalo) lehetne, ha összeillenének, jól játszanának együtt. De sajnos nem. Mark egyébként egy nemrég felfedezett színész nálam, a Hirtelen 30-ban szúrt szemet először, majd legközelebb a Ha igaz volna című kellemes romantikus filmben, Reese Witherspoon oldalán láttam. (A film, ha megvan valakinek szóljon!)

Gyorsan fény derül a csalásra és újra írhatja a tesztet. A hőn áhított first class international párizsi járatára kerül, és bejárja a világot. Teddel szakított már, de csakhamar rájön, hogy egy igazi társ nélkül hiába sétálgathat szép helyeken, szép ruhákban ha valami hiányzik..

Visszasiet Tedhez és ez lesz a happy end!

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről