Doktor House 6x20 - Baggage

Nem volt vészes epizód a finálé előtti, bár kissé unalmasra vették a figurát. De legalább elrugaszkodtunk a szokásos koreográfiától és más mederben zajlott le a cselekmény. Ettől függetlenül az évadzáró előfutáraként csalódásnak minősítem, mert nem vezette fel a következő epizódot.

Tovább...

Az alaphelyzet borzasztó egyszerű.

Doktor House épp terápián van, hogy boldogabb legyen az élete, eközben elmeséli mi történt vele mostanában. Kicsit más szemszögből, de belekapcsolódunk az új páciens életébe és betegségébe. House a mesélő, az ő szemén keresztül látjuk a történteket. Néha ennek az apróságnak jelentősége van, mert az elbeszélés nem mindig objektív.

Ezért azt mondom, hogy maga az epizód ötletes, de túl sok volt a lelkizés és az értelmetlen analizálás. Nem nyertünk vele semmit. Újra ugyanott vagyunk, ahol elindultunk, nem változott semmi.

A sztori folyamán megtudhattuk, hogy Wilson ismét össze akarja kötni életét ex-feleségével, Sam-mel, ezért megkérte Greg-et, hogy költözzön el.

House megnézte mi újság a régi lakásán és egy régi ismerőssel találkozott, akivel összehaverkodtak.

Közben elmesélték nekünk az aktuális beteg kálváriáját, kezdve a kórházba kerüléstől egészen a majdnem teljes gyógyulásig. Ahogy lenni szokott, félúton már temettük a hölgyet, de végül Doktor House megoldotta az ügyet és a páciens családjának mégsem kellett koporsóra költenie.

Az agyturkász mindeközben elemezte a sánta doki viselkedését, minden apró jelent észrevett és egyre csak kérdezgetett. Tényleg csak azt sajnálom, hogy az egésznek nem lett semmi értelme, hiszen House úgy döntött nem kell neki a terápia, mert már egy éve oda jár és semmi pozitív nem történt vele. Pedig követte az orvos tanácsait. A maga módján.

Lényeg, hogy előjöttek a régi problémák: Wilson és a barátság, Cuddy és a titkos vonzódás, boldogság, stb, stb.

Annak ellenére, hogy már csak egyetlen rész van az évadból, a készítők nem sietnek el semmit. Tényleg sajnálom, hogy szinte semmiről sem szólt a szezon. Voltak jó és kevésbé jó részek, de a borúsabb napokon az vigasztalt volna valamelyest, ha a háttérben meghúzódott volna valami apróság, amely kiteljesedik az évad végén.

Apró sebtapasz lenne, ha a finálé jól sikerülne. Meglátjuk. Mindenesetre jelzem, hogy Doktor House a jövő évben is rendel, hála a FOX csatornának. Szóval a hetedik évad már zsebben, kérdés mit hoznak össze az idei végére.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről