Fringe 2x14 - The Bishop Revival

Ahhoz képest, hogy random résznek mondható a mostani, elég lendületesre és ötletesre sikeredett. A cím is sokat mondó, nyílt titok, hogy ismét Dr. Bishop-ot helyezik előtérbe.

Kicsit már zavaró, hogy akármilyen paranormális történik a nagyvilágban, az öreg dokinak mindig köze van hozzá valamilyen módon.

Ismét ki kell térnem John Noble színészi játékára, amely nagyon bejött. Nagyon jól csinálja, főleg amikor haragudott Peter-re. Minden érzelem ott tündökölt a szemében.

Tovább...

Kicsit ingoványos talajra tévedtek a készítők, az epizód történetét illetően. A nácik kerültek előtérbe. Történt ugyanis, hogy egy erősen német akcentussal beszélő férfi – aki mellesleg már vagy 100 éves, de a 40-es évek óta ugyanúgy néz ki – elkezdte módszeresen eltenni láb alól az „alsóbbrendű” emberi példányokat.

Mintha csak Hitler álmát akarta volna megvalósítani, hogy csak az „uralkodó faj” élvezhesse planétánk gyümölcsét.

A férfi egy egyszerűnek mondható mérget használt, amely a levegőben terjed és csak olyanokra ártalmas, akik bizonyos genetikai csoportba tartoznak.
Például ha csak a barna szeműekre pályázott, akkor az összes többi ember, akik beszívták a mérget, sértetlenül megúszták.

Az ügy úgy kapcsolódik Dr. Bishop-hoz, hogy a szer kifejlesztésén az ő édesapja dolgozott még a világháború éveiben. Vagyis az idősebb Dr. Bishoff náci volt, de mégsem, mert titokban az amerikaiaknak kémkedett és segítette őket. Ezt követően emigrált az USA-ba és felvette a Bishop nevet.

Lényeg, hogy a méregben megtalálható volt a férfi „aláírása”, amely láttán Walter rájött, hogy a papája munkáját nézegeti.

Volt némi cirkusz Dr. Bishop régi könyveivel, amelyek nagyon kedvesek voltak az öreg szívének, amíg Peter úgy nem döntött, hogy eladja őket csak azért, hogy fájdalmat okozzon apjának. Tény, hogy ez már sok évvel ezelőtt történt, de Walter csak most tudta meg. Rendesen meg is haragudott fiára.

Hőseink végül a náci fickó nyomára akadtak, aki éppen egy rasszizmus ellenes konferencián készült gyilkolni. Dr. Bishop a kezébe vette az irányítást és a saját fegyverével ölte meg az elkövetőt.

Érdekes módon rejtve maradt az az elhanyagolható apróság, hogy miként volt képes egy 100 éves ember megőrizni fiatalságát. Talán majd visszatérünk rá később.

Összességében nekem bejött a rész, kellőképpen érdekes volt, fordulatos és lebilincselő. Csak így tovább.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről