Stargate Universe 1x14 - Human

Azt hiszem most sem panaszkodhatunk, egy egészen korrekt epizódot kaptunk, amely ismét az emberi érzelmekre kívánt hatni, de helyet kapott az izgalom is. Azt rendkívüli módon becsülöm a sorozatban, hogy nem mindig oldják meg a problémát az adott epizódban. A-fraid kolléga sokat mérgelődött ezen a Seeker kapcsán. Itt néha meghúzzák azt, hogy a rész végén meg úgy tűnik, hogy minden elveszett és csak legközelebb jönnek rendbe a dolgok. Ez történt ma is.

Tovább is van...

Ha úgy vesszük, három különálló részre tagolható az epizód. Vagyis inkább 3 helyszín, 3 szál.

Az elsőben Dr. Rush álmát követhettük figyelemmel, hiszen a nem mindig kedves doki rákötötte magát az Ős berendezésre, amely adatokat képes letölteni az alany fejébe. Mikor legutóbb kipróbálták a szerkentyűt, annak csúnya vége lett. Most kicsit más a helyzet, módosítottak rajta picit így talán biztonságosabb.

Az álomvilágban Rush próbált rájönni a mesterkódra, amely birtokában irányíthatóvá válna a Destiny. Láthattuk a férfi megszállottságát, még akkor is, mikor szeretett felesége éppen haldokolt. Nem festett túl pozitív képet róla. Nagy hatású jelenetek voltak ezek, sok helyen a zene erejével erősítették a kívánt hatást.

Ebben az álomvilágban feltűnt vendégszereplőként Daniel Jackson is.

A Destiny fedélzetén is zajlott az élet. A gigantikus méretű hajó kilépett a fény feletti sebességből és egy bolygó mellett aktiválta a csillagkaput. A felvételek tanulsága szerint épületmaradványok találhatók az egész felszínen. Tipikusan olyan hely, ahol érdemes alaposabban körülnézni.

Scott, Greer, Chloe és Eli mentek le a bolygóra szaglászni egyet. A régészkedés rosszul sült el és egy föld alatti alagútban ragadtak, amelynek bejárata rájuk omlott. Mindez azért, mert Greer lelőtt egy méretes pókot, amely Chloe-t akarta megzabálni.

A mentőcsapat megérkezett, de már ők sem tudtak segíteni. Kezdtek kifogyni az időből. Eljutottunk odáig, hogy már csak Rush segíthet a bajba jutottakon azzal, ha megtalálja a kódot. Amikor kilépett az álomból, csak egy foszlányt talált, amely talán segíthet, de nem most. 46.

A visszaszámlálás elérte a nullát, a csillagkapu bezárult és a hajó folytatta útját a végtelenbe. Főszereplőink pedig a bolygón maradtak.

Összességében egy teljesen jó SGU epizód, amely hatásos cliffhangerrel zárult.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről