Happy Town 1x6 – Questions and Antlers

A misztikus vonalat nem erősítette tovább a mostani epizód, ellenben a háttérben megbúvó összefüggésekre annál is inkább koncentráltak a készítők.
Mondhatjuk, hogy a sorozat egy földhözragadtabb folytatást kapott.
Ám továbbra is jó érzékkel bonyolítják a szálakat, élezik a helyzetet.
Egyre jobban sajnálom, hogy már csak két rész van hátra belőle…

Röviden…

Ott folytatva, ahol legutóbb abba hagytuk…
John Haplin, a város polgármestere, a kenyérüzem igazgatója, az aggódó apa, kinek szívügye a Varázsló utáni nyomozás, s kinek egyetlen kislánya is az eltűntek számát gyarapítja, gyanúsított lesz.
Hobbs nyomozó és T. C. seriff kihallgatják az üggyel kapcsolatban, melybe az egyik eltűnt lány, Lauryn Ward és a lány kenyérüzemben feltűnő levágott keze miatt. Anno ugyanis volt köztük valami…

Szorul a hurok és Conroy nem falazhat tovább a legjobb barátjának, Nagy Dave-nek, aki mint tudjuk végzett Jerry Fridle-lel. A seriff kész tények elé állítja a nagydarab férfit:
Fel kell adnia magát! A játéknak vége!
Dave azonban szökni próbál, miközben egy furcsa helyre lel az erdőben, a föld alatt.
Nem tisztázott, hogy ez a titokzatos földalatti búvóhely valóban létezik, vagy csupán a menekülő férfi lázas elméje produkálta a képeket. Meglehet, hogy erre sem derül fény…
T. C. azonban dönteni kényszerül. Döntése kimenetele csak és kizárólag drámai lehet:
A hivatását választja, vagy a barátságot?
Végül egy „arany középutat” próbál, de a következmények örökre megváltoztatják az életét…

Ezalatt Georgia és Andrew történet szála is folytatódik és megtudhatjuk ki is valójában ez a Dan Farmer, aki állami zsaruként mutatkozott be és annyi furcsa történés szereplője és elindítója volt.
Fanatizmusa nem ismer határt…

Azt is megtudhatjuk, ki próbált meg végezni Mr. Grives-szel. Ezzel el is árultam, hogy a jól szituált angol úriember életben maradt, aminek én személy szerint nagyon örültem, mivel Sam Neill páratlanul zseniális. Olyan egyszerűen és magától érthetően hozza a modoros, rejtélyes angol férfit, hogy az valami elképesztő.
Visszatérve az eredeti gondolathoz, Henley/Chloe dühtől megvadulva látogat el mátka párjához, Greggy-hez, hogy kivallassa mi történt, miért tette, amit tett és miért.
Nem meglepő, hogy az egész mögött Peggy Haplin áll (akivel egyébként Grieves „keringőbe kezd”, vagyis megkísérli elcsábítani, látható sikerrel) és a cél:
Előcsalogatni azt aki a telefon másik végén van, ha Henley beszél. Itt valami nagy disznóságot takargatnak, amiben ez a kalapács is komoly szerepet vállalt. De az az érzésem ez sem fog kiderülni, mint ahogy valószínűleg arra sem kerül sor, hogy Henley titokzatos pártfogója megjelenjen e friss kenyérillatú kisvárosban.

Jaj, de kár ezért a sorozatért!!!!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről