Happy Town 1x02 - I Came to Haplin for the Waters

Még mindig a történet és a karakterek felvezetésénél tartunk, ezért az epizód első fele kissé unalmasnak mondható, de a pilothoz hasonlóan a vége felé bedurvultak az események. Van valami ebben a sorozatban. Valami megkapó, valami különös, amitől tovább akarja nézni az ember. Szeretjük a rejtélyeket, szeretjük, ha valami nem az, aminek látszik. Szeretjük a Happy Town-t.

Tovább...

A seriff incidense nem hagyta nyugodni a várost. A nem mindennapi eseménysor beindította a helybeliek fantáziáját, terjedt a pletyka, hogy a település rendjének legfőbb őre bekattant. Ahogy elnézem, nem is jártak messze az igazságtól. Az öreg túlélte kezének levágását, de a kórházban még azóta sem tért magához.
Eközben a betöltetlen állás nem maradhatott sokáig rátermett férfi nélkül. Úgy hozta az élet, hogy az ifjabbik Conroy követte apja nyomdokait és seriff lett belőle. Nem is váratott sokáig magára az első megoldásra váró ügy, hiszen a gyilkosság elkövetője még szabadlábon kószált. Tommy Conroy rájött, hogy a szálak legjobb barátjához, Nagy Dave-hez vezetnek. A barátságosnak tűnő „nagy melák” követte el a gyilkosságot, mégpedig azért, mert biztos volt benne, hogy a varázslót kapta el.
Tetszett Tommy vívódása, hogy mit csináljon cimborájával. A válasz még várat magára.
Eközben Chloe sem unatkozott, felment az emeletre és bejutott a titokzatos szobába, amit a frissen készített álkulccsal nyitott ki. Egy egzotikusan megmunkált kalapácsra bukkant, amelyet sikeresen magával vitt. A tolvajlást kifigyelte egy madár, amely később meg is támadta a lányt. Kár, hogy madár egészen ocsmányul volt meganimálva.
Egy titokzatos alak is feltűnt a városban, aki nyomozónak adja ki magát, közben pedig rosszban sántikál. De hogy mit akar, nem lehet tudni. Ez a mondat érvényes az egész városkára is.
A sorozatra jellemző, hogy van benne valami megkapó, valami izgalmas. A sztorit még bármilyen irányba el lehet vinni. Jók a karakterek, jók a színészek és jó a hangulat.

A-fraid Update:
Úgy adódott, hogy ez a sorozat felkeltette az én érdeklődésemet is. Persze Wouhn bejegyzésére támaszkodtam alapvetően. És mivel így adódott, hát elgondolkodtam!
A Carnivále véget ért, a Seeker-ből még két epizód van, a Big Bang Theory-ból szintén. A Friday Night Lights majd csak ősszel veszi kezdetét. Na, nem mintha nem lenne miről írnom így is, de azért a négyből két sorozatomnak végleg annyi. Főként a Carnivále hiánya okozta azt az érzést, amiért úgy gondoltam adok egy esélyt a Happy Town-nak.
Nem bántam meg, mert - bár még egy olyan sorozat nem lesz soha - szerencsére nagyon hasonlatos a Vándorcirkuszos történethez. A karakterek nem annyira groteszkek, de legalább annyira rejtélyesek.
És az embernek az az érzése támad, miközben nézi, hogy itt számos dolog húzódik meg a háttérben, mi pedig csak a közepébe pottyantunk az egésznek. Ezért nem értünk semmit.
Még csak három rész ment le, de máris rengeteg dolog történt, a városka élete kezd felbolydulni.
Aki szereti, fogékony a misztikumra és a rejtélyekre, az rá tud majd hangolódni erre az ígéretes sorozatra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről