Doktor House 6x11 - Remorse

A szokásos House forgatókönyvet most sem hagyták el, minden pont úgy történt, ahogy szokott. De ünnepélyesen megfogadom, hogy nem fogok ezen nyavalyogni ezek után. Ez van, ezt kell szeretni.

A páciens legalább viszonylag érdekes volt, hiszen egy középkorú hölgyet kezeltek különféle tünetekkel.

De hogy miért is volt érdekes az ő állapota, azt csak a tovább után árulom el.

Tovább...

Nem csigázom a kedélyeket, a nő pszichopata. Eddig én sem tudtam mi pontosan a szó jelentése. Nagyon csúnya és gonosz emberekre szokás alkalmazni, ez világos. A sorozatgyilkosok többsége rendelkezik eme agyi rendellenességgel. Arról van szó (ha hihetünk a sorozatnak), hogy nem képesek átérezni az emberi érzelmeket. Megértik azokat, de sosem fogják érezni őket. Ettől képesek lelkiismeret nélkül élni a mindennapokat. Olyan, mint az önzőség kiteljesedése, ahol tényleg csak a saját boldogulás számít, mégpedig minden áron.

Szóval kedves betegünknek is ilyen agyi elváltozásai voltak. A színésznő elég hitelesen hozta a karaktert. A férje előtt persze megjátszotta magát, hűnek és odaadónak látszott, de az orvosokkal már jégkirálynőként beszélgetett.

Kár, hogy mindössze ennyi pozitívumot tudok felsorakoztatni a rész mellett, mivel minden más a megszokott mederben úszkált.

Diagnosztizálták erre, arra, amarra és végül lett valami. Nevezzük nevén a dolgokat: Wilson-kórt állapítottak meg, mint betegséget, amely hatással volt több szervére, köztük az agyára is, ezért vált még tinédzser korban pszichopatává. Sőt, sikerült változást elérni és úgy látszik kigyógyították belőle.

A háttérben volt némi doktorok közti szál, amelyből kiderült, hogy 13 és Foreman kapcsolata továbbra sem felhőtlen. A másik oldalon House volt a középpontban, aki bocsánatot kért egy régi iskolatársától, akinek ellopta a dolgozatát és a fickó bűnhődött miatta.

Semmi extra nem volt, semmi változás House jellemén. Mintha a nagyszerű hangulatú évadnyitó meg sem történt volna. Pont olyan, mint régen, ezt alátámasztja, hogy nem képes veszíteni és elfogadni az olyan döntéseket, amivel nem ért egyet.

Kár, hogy lassan süllyedő mocsárban táncol a sorozat azzal, hogy alig történik valami. Karakterfejlődés nulla, történetkidolgozás és egyediség nulla. Nem gondolnám, hogy ez a rész a rajongókon kívül bárkinek is elnyerte volna a tetszését. Azt mondanám, hogy közepes, ha nem pont ugyanilyet néznék már 6 éve.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről