Supernatural 5x16 - Dark Side of the Moon

Elég jó rész volt a mostani. Kicsit butaságnak tűnő, de határozottan érdekes. Tetszik az, hogy ahogy haladunk előre, a fiúknak egyre inkább kicsúszik a lábuk alól a talaj és lassan már ott tartanak, hogy nem lesz semmi reményük az Ördöggel vívandó végső csatára.
Kíváncsi vagyok melyikük fogja először kimondani az igent. Na, de itt azért még nem tartunk.
Ellenben az epizód azzal kezdődött, hogy két férfi fegyvert szegetett az alvó Winchester testvérek fejéhez.

Tovább...

Utána meghúzták a ravaszt és hőseink jobblétre szenderültek.

Nem is kellett sokat várni és kiderült, hogy a Mennyben vannak. Castiel kapcsolatba tudott lépni Dean-nel és elmondta neki, hogy ez csak időleges állapot, mert az angyalok úgyis visszazavarják őket a testükbe, mert van még elintéznivaló odalent.

Azonban kínálkozott egy páratlan alkalom arra, hogy beszéljenek egy Jozsué nevű angyallal, aki állítólag dumálgatni szokott Istennel és hátha meg lehet tudni tőle fontos infókat.

Elkezdődött a keresgélés a mennyei kert után, ahol Jozsué található. A helyzetet nehezítette, hogy Zakariás a fiúk nyomába szegődött, hogy visszapréselje őket a testükbe. Magát a Paradicsomot úgy kell elképzelni, mint a görög mitológiában az Elíziumi mezőket. A holtak részesévé válnak a legszebb emlékeiknek az idők végtelenségéig. Elég nyomasztó.

Nem mindenki látja ugyanazt a Mennyországot. Mindenkié más. Sam és Dean egymás „álmaiban” kóboroltak egész végig.

Szerencséjük volt, mert Zakariás ugyan rájuk talált, de feltűnt a színen Jozsué is, aki követelte, hogy beszélhessen a srácokkal, Isten parancsára. Ebbe még a mindig morcos Zakariás is beleegyezett. Sajnos rossz hírekkel szolgált az idős angyal. Isten nem kíván beavatkozni, nem állítja meg a világvégét, minden elveszett.

Csupán azt tanácsolta a srácoknak, hogy adják fel. Ennyi. Kész.

Miután visszatértek a testükbe, Dean rögtön értesítette Cas-t a történtekről. Mondhatom nem voltak éppen rózsás hangulatban, hogy minden remény szertefoszlott.

Összességében egy jó rész volt, tetszik, hogy a Winchester-ék egyre nagyobb slamasztikába kerültnek és látszólag nincs menekvés. Minden rész, minden momentum előre jelzi nekünk, hogy végső megoldás az igen.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről