Doktor House 7x11-13

Mivel jövő hét szerdától a hetedik évad 14. részével folytatódik a sorozat, gondoltam éppen aktuális kicsit fel eleveníteni, hogy mi is történt, mielőtt a TV2 nyaralni küldte a csapatot...

7X11 Családi praxis (Family praxis)

Nemrégiben ismerkedett csak össze House (Hugh Laurie) és leendő anyósa, ami egyébként elég viccesen alakult. Erről bővebben olvashattok itt, ha már esetleg nem emlékeznétek. Most Arlene-t (Candice Berglen) beszállítják a kórházba. Cuddy (Lisa Edelstein) először nem hisz anyja rosszulléteiben, még akkor sem mikor testvére is a nő mellé áll. Cuddy úgy véli anyja csak figyelmet akar kicsikarni magának. A baj csak az, hogy a nő tényleg beteg. Sőt egyre rosszabbul is lesz. Cuddy felkéri House-t anyja kezelésére. Ám ezt Arlene nem akarja, így House és a team kénytelen "titokban" vizsgálódni. Ez nagyon nehezen és elég rosszul is megy a mindig őszinte és etikus Mastersnek (Amber Tamblyn). A kutakodás és a vizsgálódás oda vezet, hogy Cuddy anyja körül egyre több titokról hull le a lepel. Köztük kínosokról is. Bár olyanokról is, amik csak Cuddy előtt voltak titkosak, pl. hogy a nőnek szeretője van.

House és a team jeleket talál arra, hogy a nő zugivó, ere Cuddy kénytelen rákérdezni a nőnél. A dolgok addig fajulnak, hogy Arlene követeli vigyék el egy másik kórházba. Végül békét kötnek és olyan dolgokat is megbeszélnek, amik évtizedek óta bökte a csőrüket.

7X12 Erre biztosan emlékszel! (You Must Remember This)

A team egy pincérnőként (Tina Holmes) dolgozó nőt vizsgál, akinek félelmetes memóriája van. Az összes vendég rendelését fejből tudja, nincs olyan dolog, amire ne emlékezne. Nos ennek azonban van negatív oldala is, mert a rossz dolgokat sem képes elfelejteni, senkinek. Emiatt nem tud párkapcsolatot fenntartani, nincsenek barátai, sőt még a testvérével is borzasztó a viszonya.

A rossz kapcsolat ellenére, a nővére meglátogatja a kórházban lévő nőt. Ez azonban elég rosszul sül el, mert a nagy stresszhelyzet, még rosszabbá teszi az állapotát. A páciens gyógyulásában nagy segítséget jelentene, ha kibékülnének a testvérek, mivel egy olyan kezelésre lenne szükség, amihez a nővérre is szükség van. Masters a maga sajátos módján próbálja kibékíteni őket. House hiába figyelmezteti, hogy hagyja őket békén. Az újonc nem hallgat rá, így a kezdeti jobb viszony után, még rosszabbá válik a kapcsolatuk.

Az epizódnak vannak mókás részei is, pl. Foreman (Omar Epps) segít tanulni az éppen válása miatt szomorkodó Taubnak. Ezt először Taub (Peter Jacobson) nagyon nem akarja, de végül egész jól alakulnak a dolgok, olyannyira, hogy Foreman felajánlja egy időre költözzenek össze. House eközben azon mesterkedik, hogy Wilsont (Robert Sean Leonard) újra csajozásra bírja, de aztán rájön, hogy talán nem is kell félteni a jó öreg Wilsont.

7X13: Két történet (Two Stories)

Az epizód érdekessége, hogy House meséli el a történteket két diáknak, egy igazgatói szoba előtt várakozva. Azt az alkut kötik, hogy ha ők mesélnek vagy válaszolnak House kérdéseire, akkor ő is mesél a legutóbbi betegéről. Persze mindezt a maga módján, így többször is előfordul, hogy túloz, vagy másképp mesél el dolgokat. Érdekes módon a gyerekek erre szinte mindig rá is jönnek. House egyébként azért üldögél ott, mert lebukott. Egy karriernapon, hamis személyiséggel tartott előadást. Hogy miért, azt nem árulom el, de a dolog mögött is sajátos, House-féle ok-okozati összefüggés áll.

Az eset, amiről House mesél a gyerekeknek, egy fiatal fiú betegsége. A srác egy kisebb betegség miatt kerül be a kórházba, ám nagyon hamar súlyossá válik az állapota. A szó szoros értelmében kiköpi a tüdejét. Egyre rosszabbul van, de ahogy már megszoktuk a team az utolsó pillanatban diagnosztizálja őt, és megmenti.

Így már csak az a kérdés, hogy vajon House megmenekül-e az igazgatónő és Cuddy haragja elől?

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről