Fringe 2x15 - Jacksonville

A Fringe eddig sem okozott csalódást, ez a pedig egyszerűen zseniális volt. Ötletesen és kreatívan sűrítették bele a leglényegesebb kérdéseket egyetlen epizódba, úgy hogy egyedi legyen és logikusan felépített.

Végre foglalkoztunk a fő szállal is, ezen felül az egyik legnagyobb rejtéllyel kapcsolatban is változások mutatkoztak.

Tovább olvasok...

Leginkább az tetszett az epizódban, hogy egyedi. Olyan dolgokkal foglalkoztak, amiket nem láthatunk minden sorozatban.

Történt ugyanis, hogy a másik világból átkerült ide egy ház. Persze nem békés és meghitt formában, hogy üres, zöld mező → itt a ház hol a ház. Az épület itteni hasonmásával egybeolvadt, a benne található emberekkel egyetemben.

Kár, hogy az összeolvadás nem volt zökkenőmentes és tökéletes, ezért mindenki meghalt, mégpedig úgy, hogy az emberekből testrészek, darabkák, fejek álltak ki. Nem volt túl szép látvány. Szerencsére volt egy túlélő, akit ki tudtak hallgatni, mielőtt jobblétre szenderült volna.

A tömegpánik és néhány halott csak a kezdet volt, hiszen Walter elmélete szerint a két világ közt meg kell maradnia az egyensúlynak, ezért beszámítható időn belül az evilági New York City-ből találomra el fog tűnni egy épület a benne található emberek biztos halálát okozva.

Fel volt adva a lecke kedvenc csapatunknak. Dr. Bishop el is kezdett kísérletezni Oliviával Jacksonville-ben, ahol még kislánykorában vizsgálgatták. Felszínre akarták újra hozni Dunham ügynök képességét, hogy meglássa mi tartozik ehhez világhoz és mi nem.

Ezek a jelentek is el lettek találva, mert felszínre hoztak rég elfeledett érzelmeket és emlékeket. A két tudós szörnyűséges tetteire nincs magyarázat és megbocsátás. Olivia maga is összekapott Dr. Bishoppal. Érzelem dús jeleneteknek lehettünk szemtanúi.

Ekkor már mindenki sejthette, hogy a kísérlet valamilyen módon mégis sikerülni fog és ha Dunham ügynök képes lesz látni azokat a dolgokat, amelyek nem tartoznak ehhez a világhoz, akkor bizony...

Na, de nem szaladjunk ennyire előre, mivel nagy erejű érzelmi reakció szükséges az alany képességének aktiválásához. Mondjuk, félelem. Csak, hogy Olivia már nem fél semmitől. Csak a kudarctól. Az utolsó pillanatban sikerült így megtalálni az épületet és megmentettek mindenkit.

Az epizód vége hozta a valódi izgalmakat, hiszen Dunham ügynök meglátta Peter ragyogását, fény derült arra, hogy a férfi nem tartozik ehhez a világhoz. Ezen tény „nyilvánosságra” hozása még biztosan várat magára, hiszen Walter megkérte Oliviát, hogy ne mondja el neki. De tudhatjuk, hogy innentől minden csak idő kérdése.

Összességében egy izgalmas, fordulatos epizódot követhettünk nyomon, amely történetét tekintve egyedi volt, néhány kérdésre választ adott és foglalkoztak a fő irányvonallal is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről