Doktor House 7x04 Massage Therapy

Amikor elkezdődött az epizód hirtelen nem tudtam melyik sorozatot kezdtem el nézni. Inkább hasonlított a történet egy nyomozós, vagy gyilkossági sorozathoz, mint a Doktor House-hoz. Egy fiatal lány egyedül van otthon, hangokat hall, így megnézi vajon nincs-e valaki a házban. Már majdnem lecsapja a „betörőt” egy gyertyatartóval, amikor kiderül, hogy csak a férje jött haza. Ekkor a lány rosszul lesz.

Tovább

A csapat új taggal bővül. Egy doktornőt vesz fel Chase 13-as helyére. A hölgy egy csinos, fiatal pszichológusnak tanuló lány, Kelly Benedict. House azzal vádolja Chase-t, hogy csak azért vette fel, mert a nő hasonlít Cameronra, vagy azért, mert megakarja hódítani.
House és Wilson motorboltba mennek, mert House szeretne egy új motort. Eközben House szerelmi életére terelődik a szó. Hogyan is állnak a dolgok House és Cuddy között? Találkozott-e már House  a kislánnyal, akit Cuddy nevel? Ezek érdeklik Wilsont. Természetesen House úgy reagál, ahogyan szokott. Kicsit kamuzik, kicsit túloz, de semmiképpen sem veszi figyelembe barátja tanácsait.

A csapat eközben a fiatal nő ügyén dolgozik. Taub és Forman kimennek a házaspár lakására, miközben Chase és az új doktornő a páciens vérét vizsgálgatja. A nőről egyre több minden derül ki. Újra bebizonyosodik, hogy mindenki hazudik. A nő a férje elől is titkol dolgokat. Először úgy fest, hogy a múltját titkolja, de ez is csak hazugság. Teljesen más dolgot titkol.

Cuddy és House kapcsolata tovább bonyolódik, egy csinos, szőke (nem kimondottan jó előéletű) „masszőr” miatt. A lányról kiderül, hogy nem teljesen ez a foglalkozása, ennél jóval ősibb foglalkozást űz. Természetesen Cuddynak nem tetszik, és ultimátumot ad House-nak. Vagy ő vagy a szőke nő. A mi dokink először egy eléggé furcsa ajándékkal próbál kedveskedni, de aztán döntést hoz.

A csapat és az új doktornő kapcsolata nem töretlen. Chase foggal körömmel védi, Forman először támadja aztán kiáll mellette, House pedig azt találgatja miért őt vette fel Chase. Végül úgy néz ki megtalálja a doktornő „hasonmását”. De a lényeg, hogy az új doktornő nem túl okos, félre diagnosztizál, nem vesz észre dolgokat, a memóriája se túl jó.

A lányt végül diagnosztizálják, de ez nem biztos, hogy megmenti őt és a házasságát.

Az epizód végén idilli hangulatban vacsorázik Cuddy és House. De nem kettesben, Rachel is velük van, aki viszonylag közeli kapcsolatba kerül House egyik kedvenc tárgyához. Nagyon vicces jelenet. Úgy összességében nekem tetszett a rész. Az eset most nem úgy volt érdekes ahogyan szokott. Inkább az volt a hangsúlyos, hogy kinyomozzák mitől van rosszul a nő, és mit titkol el. De a megszokott poénok is jelen voltak pl. az új doktornővel kapcsolatban, vagy Wilson-House párbeszédeiben. Szerintem érdemes megnézni!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről