Fringe 2x16 - Peter

A Fringe is visszatért a képernyőre új epizóddal. Nem is akármilyennel. Nekem nagyon tetszett az eheti rész. A cím nagyon sokat sejtet, ahogyan az előző etap utolsó képsorai is.

Tovább...

Miután Olivia elment vacsorázni Peter-rel, rájött, hogy a fiú nem e világról származik. Walter azonnal átment a nőhöz, hogy elmagyarázza hogyan történt mindez a múltban.

Innentől kezdve minden történés sok-sok évvel ezelőtt játszódott. Láthattuk a fiatal Peter-t, aki nagyon beteg volt és édesapja mindent elkövetett azért, hogy megmentse fiát a biztos haláltól. Sajnos minden erőfeszítése kudarcba fulladt, drámai körülmények között távozott el a fiú.

Ezt követően Walter a fejébe vette, hogy megmenti a másik világbeli „fiát”, aki ugyanezzel a betegséggel küzdött.

Sikerült is kifejleszteni az ellenanyagot, csupán át kellett juttatni a másik világba. Ez persze nem tetszett a kollégáknak, köztük Nina Sharp-nak. Hiszen egy rossz lépés és beláthatatlan következményekkel kell szembesülni. Azonban Walter hajthatatlan volt és megnyitotta a portált.

Miután átment és a féregjárat becsukódott, Nina akkor vesztette el a karját. Mekkora dráma már, hogy a dulakodás következtében az ellenszert tartalmazó fiola eltört, ezzel szinte biztos halál vár az ottani Peter-re is. Walter húzott egy merészet és átvitte a fiút a mi valóságunkba és megyógyította.

Kezdetben még vissza akarta vinni a gyógyulás után a fiút a saját világába, később sajnos már nem volt hozzá elég bátorsága és akaratereje. Lényeg, hogy nagy vonalakban így került az ottani Peter ide. A többit meg már tudjuk.

Kifejezetten jó és érdekes epizódot láthattunk. Ránk fért már mindezek feltárása, kivételesen jó volt, hogy nem haladt tovább a történet, hanem megálltunk és válaszokat kaptunk. A maszkok, parókák és sminkek is ötösre vizsgáztak, hiszen Walter Bishop-ot jóval fiatalabb korában mutatták meg nekünk.

Várjuk a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről