Fringe 4x02 - One Night in October

A grandiózus Fringe nyitány elmaradt a múlthéten. Sajnos a színvonal igen nagyot esett a régmúlthoz képest. A feladat felállni a padlóról és egy igazán izgalmas évadot összehozni. Nem vártam túl sok jót a második résztől az előzmények tükrében. Így hát nem kellett csalódnom. Ismét egy nagyon középszerű valamit tálaltak elénk.

Anna Torvból sosem elég. Valami ilyesmi lehetett a készítők jelmondata ezen a héten. Ami azt illeti, nem csak elég lett volna kevesebbet szerepeltetni a szőke színésznőt, de még valami puccosabb sztorit is írhattak volna a mondanivaló köré. Kezdem elveszíteni a fonalat. A költségvetés ennyire gyenge, hogy lényegében egy-két szereplővel hozzák le a részeket, vagy mi folyik itt? Ismét parkolópályára tették Dr. Bishopot, Peter pedig továbbra is a bánat tudja hol van.

A történet pofon egyszerű. Adott egy sorozatgyilkos, aki munkásságát a túloldalon hajtja végre. Mivel a férfi rendkívüli intelligenciával rendelkezik, könnyedén kicselezi a hatóságokat, akik képtelenek a nyomára akadni. Már húsznál is több áldozatot szedett, amikor elkövet egy hibát. Fény derül személyazonosságára. Ekkora a nyomozók a mi világunk segítségét kérik. Errefelé is él egy ugyanilyen ember, csakhogy ő nem szörnyeteg, sokkal inkább a sorozatgyilkosok után kutat. Szeretné megérteni őket. A John nevű professzort végül bevonják a nyomozásba.

Az alapötlet nem lenne rossz, ha nem idegesítene fel ennyire. Szóval adott két világ, amelyek nagyjából megegyeznek, mégis apróságokban eltérnek egymástól. Csak egy picit kell belegondolnunk, hogy ez mekkora eget verő baromság. Ha néhány dolgot megváltoztatunk, az egész összkép megváltozik. Tegyük fel, hogy odaát nem történt meg a második világháború. Ennek hatására minden megváltozna, nem is ugyanezek az emberek élnének a bolygón. Nem mentek volna el a leendő apák a frontra, nem ugyanattól lettek volna terhesek az asszonyok, nem történt volna meg minden ugyanúgy.

Mégis úgy tűnik, a két világ eddig a pontig nagyjából ugyanolyan volt, most kezdenek el kicsit különbözni. Persze ha valaki nem agyal ezeken a dolgokon, még élvezheti az adott részt, de mivel pont a két univerzum közötti ellentétre volt kihegyezve a mostani rész, nem tudtam elmenni ezen problémakör mellett.

Maga a történet pedig olyan volt, mintha a Dexter és a Fringe keverékét nézném. Sajnos hiányoztak alapvető dolgok, amik megadták volna azt a pluszt, amire a nézőnek szüksége van. Anna Torv duplán is szerepelt, de egyedül ő sem képes a hátán vinni a sorozatot. Főleg azért, mert a Walter Bishop főszereplésével látott pár perces jelenetek sokkal jobban tetszettek. Peter alig kerül szóba, remélem nem húzzák sokáig a visszatérését.

Összességében egy közepesen gyenge Fringe epizód született, ahol nyomozgattak mindenféle nagyobb cél nélkül. Joshua Jackson hiánya nagyon meglátszik.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről