Fringe 2x19 - The Man from the Other Side

Elég erős és ütős volt a mostani rész. Csak úgy pörgött a cselekmény. Mégpedig a főszál történéseit mesélték tovább nekünk. Eddig ismét a Fringe a hét nyertese, de még sokára lesz vasárnap. Mindenesetre ez a rész már nagyon kellett. Fontos változások következtek be, amelyek alapjában rengethetik meg a sorozatot. Mindezt csak akkor, ha az írók okosan viszik tovább a szálakat.

Mélyedjünk bele a részletekbe...

Ismét Mr. Newton volt a középpontban, aki újabb gonoszságot kívánt elkövetni a két párhuzamos univerzum között. Ehhez akadtak alakváltó segítői, akik frissen, ropogósan jöttek át a „szomszédból”.

Csak lassan bontakozott ki a történet, az elején még nem is sejthettük, hogy hová jutunk. Dr. Bishop azonban hozta a formáját és hamar rájött kis csapatunk, hogy Newton mit is tervez.

A sztori másik része is felfokozott izgalmakat hozott, hiszen Walter Bishop-on tisztán látszott, hogy elszánta magát és végre megosztja „fiával” származásának szörnyű valóságát. Az viszont nagyon nem tetszett, hogy a szokásos módon épp mikor belekezdett volna, megcsörrent a telefon. Annyiszor eljátszottak már ilyet a sorozatok világában. Ekkor elkezdtem félni, hogy sosem derül ki az igazság.

A gonoszok terve arra ment ki, hogy áthozzanak valamit a túloldalról. Ezt egy teljesen új eljárással kívánták elérni, ehhez azonban pontos időzítés és tökéletes körülmények kellettek. Egy hídnál zajlott a nagy jelenet, ahol Peter vette magára az átjáró bezárásának nehéz feladatát.

Hiába minden próbálkozás, nem minden sült el a terveknek megfelelően.

Peter kicsit megsérült, de korántsem bomlott apró darabokra, mint a mellé helyezett FBI ügynök. A kórházban megtörtént a nagy beszélgetés apa és fia között. Sajnos Walter-nek esélye sem volt elmondani a dolgot, mert ekkorra Peter már saját maga rájött. Kettejük kapcsolata hátraarcot vett. Peti kijelentkezett a klinikáról, szíve tele van haraggal és nem úgy tűnik mint aki vissza akarna térni a csapat és édesapja mellé.

Ismét láthattuk, hogy John Noble milyen zseniális színész és milyen fantasztikusan hozza a szerető és megtört apa szerepét. Egyszerűen óriási jelenet volt.

A végén kiderült az is, hogy Newton sikeresen áthozott a túloldalról egy férfit, akit Titkár úrnak hívott. A férfi legyengült állapotban volt, még idő kell mire megerősödik. Az arcát nem fedték fel előttünk, bár nekem van egy sejtésem, de majd kiderül.

Összességében egy zseniális epizód, amelyben minden volt, amitől szerethető ez a sorozat. A nagy lépések és a kemény drámák sem hiányoztak, amely még tovább emelte az epizód hatásfokát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről