V 1x01 - Pilot

Hatalmas marketing munka áll ezen új sorozat háta mögött. Az ABC kitett magáért, sikeresen belesajtolták az emberekbe, hogy „neked kell ez a sorozat!”

Persze ez még nem minden, hiszen, ha nem azt kapja a kedves néző, amit vár, akkor nem fog leülni az évad további részeire. A nézettsége nagyon jóra sikerült, a vállveregetést biztos megkapták érte.

Hogy őszinte legyek, én jóval többet vártam. Csalódottan álltam fel, lehetett volna jobb is. Az eredeti sorozatot nem ismerem, csak néhány (spoileres) képet láttam a nagy elődből, de semmi extra. Csak ugyebár a promo anyagok hatására kialakul az emberben egy kép, egy elvárás, amit a pilottal szemben támaszt.

Összehasonlításképpen az ABC másik remek újoncával, a FlashForward-dal, a V (visitors) csalódást keltett.

Térjünk rá a történetre...

Megjöttek az UFO-k. Hipp-hipp-hurrá! Úgy néznek ki, ahogy mi, fejlettek, intelligensek és békével jöttek. Pár csekélységet szeretnének csupán elvinni kicsiny bolygónkról, aztán továbbállnak. Cserébe megosztják velünk a tudásukat és fejlett technológiájukat.

Az alapelv ennyi. Illetve még az igazsághoz hozzátartozik, hogy valójában ki akarnak irtani bennünket. Nem is emberi a külsejük, hanem gyíkszerű valamik, akik emberi külsőt öltöttek. Már régóta köztünk járnak, nem is ismerjük fel őket és beszivárogtak a befolyásosabb körökbe.

A hivatalos előjövetelük csupán az utolsó fázis része. Lényegében belülről ölnek meg minket, elterelve a figyelmet azzal, hogy isteníteni kezdtük őket.

Láthattunk sok-sok ismerős arcot. Nevesebb sorozatszínészek fordultak meg a bevezető részben, köztük páran állandó szereplők is lesznek. Alakításukkal nem volt gond, sőt jó volt pár barátságos arccal tálalkozni az új sorozatban.

Csak sajnos kicsit lapos volt az egész. Nem éreztem azt, hogy „mindenképpen-most-és-azonnal-adja-ide-valaki-a-következő-részt-mert-különben-nem-fogok-tudni-aludni”. Átlagos volt, néhol unalmas, kicsit még elcsépelt is. Sok hasonlóságot véltem felfedezni a Bolygó neve: Földdel és a Függetlenség Napjával.

Nem tudták fenn tartani az érdeklődésem, nem tudtunk meg eleget, de mégis túl hamar megmutatták, hogy itt bizony gáz van a látogatókkal. Lehet, hogy kiváló sorozat lesz, de nálam a pilot csupán közepes eredményt ért el.

Összességében egy igényes, nagy hype-ot kapott széria, amely akár még az ABC új üdvöskéje is lehet. Sajnos a bevezető rész gyengébbre sikerült, mint az vártam. Az alapötlet jó, a látványra sem lehet panasz. Csak kevés volt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről