The Walking Dead 2x09 - Triggerfinger

Egy egészen kellemes részt köszönthettünk a sorozat visszatérését követő héten. Voltak itt izgalmak rendesen, minden mi szemszájnak (és rajongónak) ingere. Kellett már egy akciódúsabb epizód, hát most megkaptuk.

Már az előző etap fináléja is felvázolta előttünk, hogy a Rick által megölt emberek miatt itt még baj lesz. Nem is kellett sokáig várni, hogy ez bekövetkezzen. A lelőtt kettő társai gyorsan megérkeztek, hogy körülnézzenek az elhagyottnak tűnő városkában. A kocsmát sem hagyhatták ki, ahol Rick, Glenn és Hershel táboroztak le a két hulla mellett.

A másik szálon a rendkívül szőke Lori ment nagyon megfontoltan férje után hátha baja esik. Nos, vezetés közben nem érdemes a térképet lesni, mert még a végén elgázolsz egy zombit. A KRESZ oktatáson is ez az első, amit belevernek a mazsolák fejébe. De a sorozat firt lady-je nem volt elég óvatos, majdnem kiskanállal kellett előkaparni a felboruló autóból. Még szerencse, hogy a mindenre odafigyelő társak cirka 4-6 óra után észrevették, hogy valaki hiányzik és az önfejű Shane már robogott is a nő megmentésére.

Shane és a többiek viszonya egész érdekesen alakul. A készítők őt állítják be most rossz fiúként, de közben azt is sugallják, hogy inkább csak másképp gondolkozik. Az elmúlt időszak más érzelmeket hozott ki a férfiból. Nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy ez jó vagy rossz, egyszerűen más. Tény és való, hogy Rick lágyszívűsége sok veszély forrása lesz még, de Shane forrófejű beállítottságára sem lehetne alapozni. Ám mégis ő ugyanazt akarja, mint Rick.

A bárban történt incidens hozta el a valódi izgalmakat a rész számára. Hőseink kis híján otthagyták a fogukat, mégis egy sebesült új emberrel tértek haza.

Tetszett az epizód lendülete. Jó volt látni végre, hogy a farmon túl is van élet, pontosabban halál. Csak sajnos a szituáció nem változott túl sokat. Mindenki visszatért a kiindulópontra. Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen aki azt kívánja már, hogy egész Amerika összes járkálója induljon el pontosan az átkozott farm felé.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről