Dexter 5x03 - Practically Perfect

A Dexter továbbra is hozza a nagyon egyenletes színvonalat, egyfajta nyugalmat kölcsönöz a nézőknek, köztük nekem is. Nincs az a kirobbanó előadásmód, nincsenek magaslatok, de hullámvölgyek sem. Az egész egy szép, egyenletes, nagy történet, amit 40 perces részletekben adagolnak be. Mindezeket dicséretnek szántam.

Tovább...

Persze az évadnak valamiről szólnia kell és egyre inkább haladunk afelé, hogy Dexter papa fog a középpontba kerülni, mármint a körözési listákon. A mostani rész csak puhatolózás volt, de a következő előzetese sokat sejtet. Bevallom, nem lenne hülyeség, ha kapnánk egy teljesen új állapotot. Oké, elég jó sorozat a Dexter, de 5 éve már ugyanaz megy. Valahogy fel kellene dolni, valami naggyal és visszavonhatatlannal. Magán vélemény, hogy ez nem fog ilyen formában megtörténni, mert ugye egy bevált sémán minek változtatni. Jó példa a Doktor House, ami már 6 éve ugyanolyan, mégis az emberek zabálják.

Pedig egy nagy változás - amihez képest Rita szörnyű halála dajka mese lenne – nem jönne rosszul, szerintem a rajongóknak se lenne kifogása. A dolgok állása szerint pedig bármi elképzelhető.

Ugyanis Quinn elkezdett erőteljesen gyanakodni Mr. Morgan-re, mint potenciális Kyle Butler-re. De ne szaladjunk ennyire előre, inkább ismerjük meg mai áldozatunkat.

Ugyanaz a fickó, akit Dexter legutóbb szemelt ki magának. Kérdéses volt, hogy a családi tragédia után mennyire lesz kedvenc sorozatgyilkosunk összeszedett, hogy tudja megtenni az első lépést a „gyógyulás” felé. Hát, a kivitelezés felemásra sikerült, mert kicsinálta végül a fickót, de valaki meglátta. Egy fiatal lány, akit fogva tartottak a férfi házában. Szerencsére Dexter karjai között ájult el a nő, akivel még lehetnek gondok.

Az epizód többi részében Debra munkáját követhettük végig, aki a levágott fejek ügyében nyomozott. Akadt is néhány új bizonyíték és újabb elvesztett buksi.

Angel és Maria házassága sem zökkenőmentes, hiszen az előző rész végi kocsmai verekedést az újdonsült férj még jól megszívhatja, el is ítélhetik.

Összességében egy jó évadnak nézünk elébe, ami sok lehetőséget hordoz magában. Kérdés, hogy az alkotók mennyire merik bevállalni a nagyobb változásokat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről