Fringe 4x04 - Subject 9

Ha a szokásos huzavonát leszámítjuk, akkor talán az évad legjobb Fringe epizódját kaptuk. Igyekszem nem magamat ismételni a problémák kapcsán. Az biztos, hogy most szórakoztam a legjobban, de még nagyon messze vagyunk a tökéletestől. Nem is vagyok biztos benne, hogy az a pici plusz visszatér-e valaha.

Mi tagadás az előző rész végén kirázott a hideg. Végre valahára elértük azt, hogy a szereplők őszinték egymással, megosztják a terheket és van előrelépés. Világossá vált, hogy Peter megjelenései nem hallucinációk és nem csupán álmok, hanem a létezésből kitörölt férfi minden erejével üzenni akar.

Olivia egy különös energiamezőt látott reggeli ébredése után, ami halálra rémisztette. Nem tudhattuk, hogy a kékes felhő valójában kicsoda vagy micsoda. Bár számomra elég egyértelmű volt, hogy az ifjabbik Bishop kivetülése az, mégis teljesen más irányba kezdtek el kutakodni hőseink.

Újra előtérbe kerültek a kísérletek, a gyógyszer és Walter pálfordulása. Ismét csak John Noble tartotta egyben a részt. Nem is tudom mi lenne a sorozattal nélküle. Egész biztos kaszálták volna már évekkel ezelőtt.

A reboot egyik fő hátulütője, hogy mindazt ami történt az elmúlt három évben, nyugodtan kidobhatjuk a kukába. Itt most minden teljesen más. Például Dr. Bishop soha nem megy ki a laborból, a szokottnál is magatehetetlenebb és zárkózottabb. Ez persze nem csoda Peter nélkül. Lényeg, hogy a sok évvel ezelőtti kísértetek újra előtérbe kerülnek és egy Cameron James nevű férfi kerül középpontba, aki asztrális kivetülésre volt képes.

Szóval alaposan elkanyarodunk a főszáltól, mivel az áltudományos részleg tagjai meg vannak győződve, hogy az Oliviát üldöző különös jelenséget a férfi produkálja. Innentől kicsit felemás érzései lehetnek azoknak, akik Peter mielőbbi visszatérését várták. Én is így vagyok ezzel. Szerencsére az öreg Walterről egyre többet tudunk meg, főként olyan dolgokra kihegyezve a mondanivalót, amik itt máshogy történtek.

A lényeg ismét csak az epizód végén érkezik, hiszen Peter régi testi valójában visszatért, mindenre emlékszik, de senki más nem ismeri fel. Egyrészt örülök a fordulatnak, hogy nem hagyták nyitva ezt a szálat az egész évadban, legalább van előrelépés. De ez a senki se emlékszik rá dolog már kezd az idegeimre menni. Egy kis ideig felmerült bennem, hogy talán egy párhuzamos világba látogattunk el és Peter nem jó helyre tért vissza. Ki tudja, bár nem hinném, hogy ez lesz a megoldás.

Összességében egy újabb közepes rész, amely az előző gyengéknél jobb volt valamivel és legalább történtek előrelépések, hogy ismét összeálljon a régi csapat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről