American Horror Story: Asylum 2x06 – The Origins of Monstrosity

Az évad felénél járva egyre inkább tisztul a kép.
Az eddigi elégedetlenkedésem jogtalannak bizonyult, kár volt aggódnom.
A széria készítői kézben tartják a munkájukat, ez biztos.
Persze még mindig akadnak homályos foltok az összképben, – ami még most sem átlátható – de azért határozottabb a történet kontúrja.


Tetszik a sorozat irányvonala.
A kezdéskor bizonytalan voltam, (és azért még most sem vagyok maradéktalanul elégedett) de egyre inkább kezdik igazolni a rátermettségüket a készítők.
Persze sablonokat használnak, – ezektől nehéz eltérni manapság, mivel nincs új a nap alatt – de ehhez egy tűrhető és sokrétű, rejtélyes történetet firkáltak össze, aminek közvetítését remek színészgárdára bízták.
Ez most került igazán előtérbe, hiszen az eddig nem sok időt kapó Zachary Quinto megmutathatta mit tud. Jessica Lang pedig eddig is remekelt.
De ha őszinték akarunk lenni, azért a színészek java része kivételesen szép munkát végez. Cromwell, Rabe és Paulson sem maradnak el a húzónevek mellett. Egyedül Peters haloványabb a megszokottnál.

Ahogy azt már megemlítettem, és ahogy a cím is rávezetheti a nézőt (A gonoszság eredete) rátértek a meglepő Dr. Thredson karakterére, akiről kiderült, hogy ő felel a sorozatos, brutális nőgyilkosságokért.
Az eddig zavaróan kevésszer feltűnő pszichiáter előlépett és főszereplővé vált. Az előző epizódban elrabolta Lanát, akit megláncolva a pincéjében tart fogva. Ebben a részben megismerhettük ennek az okát is, a szereplő motivációit és a múltját is. Mindezt a remeklő Quinto előadásában, aki remek alakítást nyújt.

Egyéb szálakon is halad a történet és az időnkénti múltidézéseknek köszönhetően egyre inkább érthetővé válnak a szereplők közti kapcsolatok és a történések miértjei, kiváltó okai.Szépen hozzák össze a szálakat, alakulgatnak az összefüggések.

A nácinak megbélyegzett Arden doktorról is megtudjuk az igazat, mi több Jude nővér is áldozatául esik a Monsigneur és az orvos közti kényszerű kapcsolatnak. Az apácának mennie kell ugyan, de nem hinném, hogy ezzel kiesne a történetből. Valamilyen módon ott fog maradni a sűrűjében, egyedül azt nem tudni, hogy miképp. Szóval megtudjuk végre, hogy Ardennek mi a célja a kísérleteivel, továbbá, hogy miért tart ki az istentelen férfi mellett az intézmény vezetője, Howard atya, (Joseph Fiennes) aki szerencsére megint több időt kapott. Kettejük múltját is megismertetik velünk – úgy fest mostanság az elmúlt dolog felfedése a divat – amiből egyértelművé válnak az események is. Csupán a célját nem értem az egésznek.
Nem a karakterek céljairól beszélek, hanem arról hogy ez az egész, hogy illeszkedik bele a sorozat struktúrájába. Talán az UFO-okhoz van köze?

Van még rá idő, hogy ezt megtudjuk, mivel szerencsére még csak az évad felénél járunk.
Azonban kérdést vet fel Mary Eunice személye,
– kinek múltjába szintén betekinthettünk – akiről eddig azt hihettük, hogy megszállta a Sátán.
Ezzel kapcsolatban viszont kissé elbizonytalanítottak az események.
Kezdem azt érezni, hogy csupán megszívatták a nézőket és szó sincs itt az Ördög jelenlétéről, egyszerűen csak egy fiatal és életerős nő döbbent rá arra, hogy eltékozolta az életét azzal, hogy Istennel jegyeztette el magát. És most felszabadult.
Ebből a szempontból kétséges a figura, és ha nekem van igazam, akkor az egész ördögűzősdi csupán hatásvadász megtévesztés volt, ami viszont nem túl szimpatikus húzás.
Persze lehet itt még csavar – és remélem lesz is…

És ha már szóba kerültek a kétségek, megemlítem az epizódban feltűnő kislányt is, akinek szereplése teljesen érthetetlen volt a számomra. Nem látom a célját, egyedül akkor látom értelmét a megjelenésének, ha a későbbiekben szerepet kap még. De ha nem, akkor ez ismét csak egy felesleges és logikátlan húzás. Reméljük nem így lesz, viszont, ha a lány is bekapcsolódik a sztoriba, azt már végképp nem tudom elképzelni, hogy miként. Csupán a meglepetésben reménykedhetünk.
A széria szépen halad – egy-két zavaró apróságtól eltekintve – a jelen szála sem maradt abba, mint ahogy azt eddig hittük volna. Ebből is ki lehet még hozni pár dolgot, szóval várjuk a folytatást…

0
wouhn képe

Sylar is back!

Sylar is back!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről