The Walking Dead 1x02 - Guts

Az első rész lassú építkezését a másodikban felváltotta az akció és az izgalom. Két teljesen különböző hangulatú epizódba csöppentünk bele. Érdekes, hogy mindkét megvalósítás illik a sorozathoz és ha a későbbiekben is egymást váltják majd a drámaibb és akciódúsabb részek, akkor ezek alkothatnak egy jól tálalható és fogyasztható egyveleget. Már csak négy rész van hátra az évadból, élvezzük ki a szünetig.

Tovább...

Még mindig a szereplők bemutatásánál tartunk. Ezúttal Glenn-t és egy néhány fős csapatot ismerhettünk meg, akik egy áruházban rekedtek. A történések okozójának Rick-et kiáltották ki, hiszen ő csődítette oda a „járkálókat” azzal, hogy nem bírt megálljt parancsolni pisztolyának.

Hősünk a kis csapat szemében gyorsan jó barát lett, mivel minden erejével próbált kiutat találni az áruházból. Magam előtt van az egyik legérdekesebb jelenet, amikor Rick beszédbe elegyedik az egyik új barátjával. Szép és megható szavak hangzanak el, miközben a háttérben több tucat zombi kaparászik a hely ablakaira préselődve. Azt hiszem televízióban nem láthattunk túl sokszor ilyet.

Bár igaz, hogy nem nyomták tele felesleges drámázásokkal a részt, mégis volt egy emberközpontúbb jelenet, amit nagyszerűen megragadtak az alkotók. Mielőtt feldarabolták volna az egyik zombit, Rick megemlékezett az elhunytról, elővette a tárcáját és próbált egy-két okosat szólni. Nagyon tetszett a jelenet, mert nem éreztem tolakodónak vagy erőltetettnek a drámát, csak amennyire a helyzet megkívánta. Emberközpontú volt, de mégsem tiporta el az addig felépített felfokozott hangulatot.

Egyébként az epizód címe: belek. Nem kellett sokat várnunk, hogy rájöjjünk miért. Hőseinknek át kellett gázolniuk egy csapat járkálón, hogy megközelíthessenek egy teherautót. Az a nagyon ostobán hangzó ötletük támadt, hogy bekenik magukat zombi belsőséggel és elvegyülnek köztük. Elég gusztustalan volt, de az elképzelést siker koronázta mindaddig, amíg az eső el nem kezdett szépen tempósan esni. Innentől inkább a futásé volt a főszerep.

A vége mégis happy end lett a legtöbbjük számára, sikerült megmenekülni a teherautóval, aminek az oldalán egy nagy „Ferenc” felirat díszelgett. Látjátok, mindenhol ott vagyunk!

Az új szereplők közül úgy érzem Glenn-t mutatták be a legjobban. A fiatal ázsiai srác karaktere eléggé egyben van és néhány vidám beszólást is megörökölhettünk tőle. Persze Rick központi szerepe továbbra is meghatározó, de nagyon fontos egy ilyen típusú sorozatnál, hogy ne csak egyetlen emberre koncentráljanak, hanem hozzák közelebb a nézőkhöz az összes főszereplőt.

Összességében egy akciódús és nagyon élvezetes folytatást kaptunk egy-két olyan jelenettel, amelyek még tovább magasodtak és feltették a koronát a produkcióra. Még négy rész → már csak négy rész.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről