Fringe 2x07 - of Human Action

Azzal kezdeném, nagy hiba volt megnézni a múlt héten ennek a résznek az előzetesét. Előítéletekkel telve ültem le nézni, tisztán gondolva, hogy nem fog tetszeni.

Szerencsére jó nagyot tévedtem, egészen hangulatos részt hoztak össze.

Részletezem itt...

Minden azzal kezdődött, hogy 2 férfi és egy gyerek ültek egy kocsiban és menekültek a rendőrség elől. Hármójuk közül az egyiknek van egy különleges képessége. Képes irányítani az emberek mozdulatait. Akarat irányítás. Fincsi.

Láthattunk már ilyet a Heroes-ban, de úgy érzem, itt jobb történetet kreáltak az ötlethez.

Az ámokfutók miatt egyre csak szaporodtak a halálesetek, az áltudományos részleg hozzá is kezdett a nyomozáshoz. Minden szál a Massive Dynamic-hoz vezetett (ismét). Az egyik kutató fiát rabolták el ezek a gonosz emberek és 2 millió dollár váltságdíjat követeltek.

Nina Sharp készségesen kifizette a cég nevében az imént említett összeget, persze az FBI csapdát állított az emberrablóknak. Walter talált a kacatok közt egy Teddy macit, ami bekapcsolás után az anyaméhben hallható hangokat bocsát ki, ezzel megnyugtatva az embert. Elvileg ha az ügynökök fejhallgatón keresztül ezt a hangot hallgatják, akkor nem tudják irányítani a tudatukat.

A csapda sikertelennek bizonyult, a pénz eltűnt, a fiú nem került elő és Peternek is nyoma veszett. Itt volt a fordulópont, amikor kiderült, hogy a fiú a ludas, ő irányítja mások gondolatait, nála van a pénz és éppen aktívan gyakorolja az erejét egyik főszereplőnkön.

Mindenki kétségbe volt esve, Walter is összezuhant, mivel mindig Peter segített neki ha valami nem klappolt, azonban most nem hagyatkozhatott fia támogatására. Végül egy kütyü segítségével megállították őket, Peter ép bőrrel megúszta.

Külön érdekesség, hogy a Walter-t most először láthattuk a Massive Dynamic vállalatnál. Az idős doktort lenyűgözte a légkör, a fejlettség, de ugyanakkor nem bízott meg az ottaniakban.

Erre minden oka megvolt, hiszen az epizód végén kiderült, hogy valójában Nina Sharp és kompániája állnak minden mögött. A fiú nem véletlenül volt különleges képességű. Csak egy alany volt, akin kísérleteztek.

Végezetül egy rövid megemlékezés a Simpon családról. Úgy hallottam, hogy ezen a héten minden Fox-os sorozatba valamilyen úton-módon belecsempészik őket. Ez valóban így történt, a gondolatmanipulálós srácnál Homer Simpson-os pez-cukorka-tartó volt, továbbá az édesanyja Springfield-ben élt. Én nem szeretem különösebben ezen sárga bőrű emberek történeteit, de el kell ismerni, hogy meghatározó sorozatról van szó.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről