Dexter 4x12 - The Getaway

Kérem szépen, ennyi volt a Dexter 4. évad. Számomra a legjobb szezon, tele meglepetésekkel és egy ilyen fináléval.

Bevallom kicsit többet vártam, de a beharangozott hatalmas csavar nem maradt el. Annyi biztos, hogy innentől minden kicsit más lesz. Úgy érzem, hogy most van lehetőségük az íróknak többféle utat kijelölniük, amerre tarthat tovább a produkció. Arra azonban mérget vehetünk, hogy bármerre is menjen, a Sötét Útitárs végig ott lesz.

Nagyon belekanyarodtam a jövőbe, előbb lássuk mi történt az évadzáróban.

Spoileres tartalom következik...

Bizony nagyon vártam sokakkal egyetemben a zárást, mivel az egész évad elég nagyra tette a mércét, ehhez igazodnia kellett a finálénak is.

Általában már megszokhattuk, hogy az egyes szezonokat lezáró epizódok nem tűnnek ki a többi közül, legalábbis az elején. A szálak lógnak a levegőben, arra várva, hogy elvarrják őket. Minden évad kerek, egész. Nem nyúlik át a mondanivaló a következőbe. Ezt a szép hagyományt itt sem rúgták fel, minden lezárult, minden értelmet nyert.

Kezdeném azzal, hogy a rendőrség sem olyan hülye, mint elsőre látszik. Akármennyire is nem voltak képben eleinte, végül sikerült Arthur Mitchell nyomára bukkanniuk és rájöttek, hogy ő a Trinity gyilkos. Az már más kérdés, hogy ha Dexter nem lép közbe, akkor az idősödő sorozatgyilkos már túl jutott volna az országhatáron.

Furcsa módon minden évad fő gonosza végül fóliába csomagolva végzi a címszereplő asztalán. Azt hiszem nem árulok el túl nagy titkot, hogy ez most sem történt másképp.

Debra kiderítette, hogy kicsoda is Dexter igazi anyja
és hogy milyen szálak fűzték a hűtőkocsis gyilkoshoz. Látszólag ezen információkupacnak semmi jelentősége, de a későbbiekben biztos előkerül még.

A történetbe nem akarok részletesen belemenni, de nem mehetek el szó nélkül amellett, ami a legvégén történt. Mielőtt a Hármas gyilkos beadta volna a kulcsot, ellátogatott a Morgan család házába és rituálisan megölte Dexter felségét, Ritát.

Engem váratlanul ért a dolog, sajnálom is a nőt, de tény, hogy kellett. A sztorinak kellett. Ezért mondtam az elején, hogy ettől a ponttól bármi lehet, olyan irányba vihetik el a sorozatot, ahová csak akarják. Dexter személyiségében is drasztikus változások következhetnek be. Az biztos, hogy ez a haláleset jó alaposan megkavarta az állóvizet.

Ha már vége lett, akkor néhány szót ejtsünk az évadról.

Úgy gondolom eddig ez volt a legjobb szezon. Voltak itt is üresjáratok, kevésbé szimpatikus melléktörténetek, de azért tetszett, mert végre találtak egy olyan embert, aki méltó ellenfele volt Dexternek. Az első évados hűtőkocsis gyilkos is hasonló kaliber, de valahogy Arthur Mitchell jobb volt. A színészi játék óriásit dobott a karakteren, néhol libabőrös lettem az alakítástól. Egyszerűen zseniális.

A történet kibontakozása sem volt rossz.
Tetszett, hogy új megvilágításból láthattuk az eseményeket. Előre megtudtuk, hogy ki a gyilkos, nem kellett 11 részt kivárni. Persze nem közöltek rögtön mindent, szépen bontakozott ki minden. A végén pedig minden értelmet nyert.

Az, hogy milyen lesz az ötödik évad, milyen újításokat tartogat, még a jövő zenéje. Tény, hogy fel van adva az íróknak a labda, remélem élni tudnak a lehetőséggel és olyan következő szezont tálalnak elénk, amitől tátva marad a szánk.

Összességében egy kiváló befejezése egy fantasztikus évadnak.

0

4 és 5??? ezek hol vannak?

4 és 5??? ezek hol vannak? dexter a legkedvenceb sorozatom! melyik adón mutatják be ezeket??

wouhn képe

Speciel a 4. évadot

Speciel a 4. évadot Magyaroroszágon még még nem vetítették. Amúgy a Viasat 3-on szokott menni a Dexter és gyanítom, hogy a negyedik szezon is ott lesz látható majd. Vagy ajánlom figyelmedbe a DVD megjelenéseket, mivel manapság már egész évadokat szoktak kiadni DVD-n. Előnye, hogy nem kell heteket várni a következő részre.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről