Once Upon a Time 1x01 - Pilot

Nehéz ezután a pilot után bármi okosat írni, hiszen elég érdekes volt. A csúnya lányokra szokták mondani, hogy érdekes arcúak, valami ilyesmit gondolok én erről a sorozatról. Lehet, hogy túl negatív vagyok, de nem biztos, hogy ez az én műfajom. Mindenesetre valami fura érzéstől vezérelve igényt tartok a folytatásra. Maga a történet... fogalmazzunk úgy, hogy elég sokszínű.

Ha más is úgy áll a sorozattal mint én, hogy semmit sem tud az egészről, olvassak el ezt a bekezdést. Főhősünk Hófehérke, lovagias férje és 28 éves gyermekük, akit Jennifer Morrison kelt életre. A nagyon gonosz királynő, elvarázsolja az egész világot egy olyan hellyé, mint a mi valóságunk. Jó nagy büntetés ez mindenkinek.

Alapvetően két szálon fut a sztori bemutatása. Megismerjük a múlt eseményeit, magát a mesék világát, ami már nem annyira mesés többé. Egy klasszikus mesebeli birodalomba csöppenünk. Ezek a jelenetek elég megnyerőre sikeredtek. Talán ha az egész sztori ott játszódna nem is lenne bajom a szériával. A látvány nagyon eltalált, különös és egyedi atmoszférát áraszt az egész mondanivaló. Egy fantazisabb fantasy sorozatnak jobban örültem volna.

A lényegi részek mégsem a csodák földjén, hanem egy amerikai kisvárosban játszódnak. Itt megtalálható minden szereplő, csak kicsit más köntösben. Nem emlékeznek semmire, élik a szürke emberek hétköznapjait. Hófehérke a tanárnő, férje gépekhez kötve tengődik, a gonosz királynő a polgármester. Remekül hangzik, ugye?

A 28. születésnapját betöltő Emma akkor csatlakozik a kis közösséghez, mikor 10 éve örökbe adott fia felkeresi és teletömi fejét ezekkel mesékkel. Emmát születésekor kimenekítették az átok elől és a jövendölés szerint épp most kell visszatérnie, hogy megtörje a varázst. A hölgyemény viszont egyáltalán nincs mesés kedvében és egyáltalán nem hisz az ilyesmiben. Azonban van egy különös képessége, ami maradásra is sarkallja. Bármikor meg tudja mondani ha hazudik valaki.

A való világban játszódó jelenetek sokkal laposabbak lettek, már nem érződött rajtuk az a bizonyos atmoszféra. Mivel a múltat már elmesélték nekünk, nem gondolnám, hogy a csodák világába visszanézünk még, ami kb egyenlő az öngyilkossággal. Elképzelésem sincs mivel fogják fenntartani a néző érdeklődését.

Apró reménysugár a kacifántos nevű Rumpelstiltskin szerepeltetése, akit Robert Carlyle személyesít meg. Nem lepne meg, ha ez a nem mindennapi karakter vinné a hátán a sorozatot. Én magam is nagyjából ezért fogom még nézni egy kicsit.

Összességében egy érdekes arcú bevezetőt láthattunk. Akinek van kedve, adjon neki egy esélyt.

0

nekem tetszett a pilot. A

nekem tetszett a pilot. A mesevilágba pedig folyamatos lesz a visszatekintés, sőt a 1x03 főleg a mesevilágról fog szólni.

 

wouhn képe

Igazad van, a következő rész

Igazad van, a következő rész előzetesében is van erre utalás. Sokat dob majd ez a sorozaton.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről