500 Days of Summer [2009]

„This is not a love story.” Ezt már a film elején leszögezik, bár ez csak félig igaz. Én inkább egy életszerű romantikus történetként jellemezném. A magyar cím igencsak félresikerült, mert gyakorlatilag semmi köze nincs a filmhez. „500 nap nyár”??? Miért is? Summer ugyanis nem a nyárra utal, hanem a film főszereplőjére, akit így hívnak. De természetesen nem ez az első alkalom, hogy félrefordították a címet.
Egyébként ezt leszámítva szerintem nagyon jó kis film!

Olvass tovább… [Spoiler!]

Tom Hansen január 8-án találkozik először Summer-rel. Amikor meglátja, tudja, hogy Ő az. De azt is tudja, hogy egy ilyen lány rá sem fog nézni.
Ám egy nap a liftben a lány megszólítja. Megállapítja, hogy ugyanannak a bandának a zenéjét szeretik. „I love the Smith...”

Ez után legközelebb egy kis esti összejövetelen beszélgetnek, ahol Summer énekel, és nem mellesleg nagyon jó hangja van.
Természetesen összejönnek, de Summer megmondja már a kapcsolat elején, hogy ő nem akar semmi komolyat, semmi 'barátnő-pasi' dolgot.
Egy darabig mindketten élvezik ezt a helyzetet, de Tom hamarosan beleszeret a lányba, és ezt el is mondja neki. Elkezdi zavarni, hogy „csak úgy vannak” és a lányt pedig zavarja, hogy Tom ennyire ragaszkodó. Először csak veszekednek, majd a nyár kezd áthajolni őszbe, végül télbe és szakítanak.
Tom-ot nagyon megviseli a dolog, nem találja a helyét a világban, alkoholba folytja a bánatát.
Legközelebb egy közös ismerősük esküvőjén találkoznak újra...



Nekem nagyon tetszett a film, mint ahogy már az elején is mondtam. Egyáltalán nem az a tipikus amerikai szerelmes film. Nagyon valószerű a történet, de a végzet is sok szerepet kap benne. A cselekményvezetést is elég egyedinek tartom, persze az „in medias res” nem egy új keletű dolog, de nagyon jól felteszi az i-re a pontot, hogy csak szép lassan bontakozik ki előttünk a történet. Zooey Deschanel-t is meg kell említenem, mert nagyon megkedveltem. Rendkívül jó színésznőnek tartom, de már találkoztam vele énekesnőként is. Igazán sokszínű egyéniség. : )
Csak ajánlani tudom azoknak, akiknek elege van sok kiszámítható, romantikus filmből. Ígérem, ez nem lesz olyan!

5

nekem is nagyon tetszett a

nekem is nagyon tetszett a film, a kritika meg teljes mértékben tükrözi a véleményemet ! Ajánlom én is mindenkinek a filmet ;-)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről