Válasz a hozzászólásra

Caprica 1x11 - Retribution

Caprica városában tombol a vihar. A szó legszorosabb értelmében és képletesen is igaz ez a megállapítás. A zord időjárás egy egészen sajátos, sötétebb tónusú hangulatot teremtett. Ha őszinte akarok lenni, egy egészen jó résznek lehettem tanúja. Jól áll a sorozatnak a darkosabb stílus, kár, hogy nagy valószínűséggel nem marad mindig ilyen. A probléma, hogy továbbra sem látom az utat, amelyen a széria halad. De ne temessük még a SyFy csatorna üdvöskéjét, hiszen még csak most ébredezik téli álmából.

Tovább...

Tényleg nem tudom mi lehet annak az oka, hogy ezt az epizódot jobbnak éreztem az előzőeknél. Lehet, hogy tényleg a hangulat tud dobni ennyit. Mert a sztori továbbra sem vág oda senkit a falhoz. Bár most minden szereplő megmutatta, hogy mire képes a saját önös érdekei elérésének céljából.

Elég sok vér folyt, ami kissé meglepő, de hatásos. Mindennek a kiindulópontja egy rosszul sikerült merénylet-kísérlet volt egy űrreptér ellen. Lényegében két fronton zajlottak az események.

Egyrészt láthattuk Daniel Graystone elkeseredett harcát, hogy visszaszerezze a cégét. A tudós is kimutatta a foga fehérjét és ezúttal nem riadt vissza a tettektől, vágyai eléréséhez. Lényegesen kevesebbet foglalkoztak a dokival és új bandájával, ami kicsit meglepő. Háttérbe szorult ezúttal ez a szál, teret engedve az egyistenhitűek népes gyülekezetének.

Clarice Willow és Barnabus bandaháborúja a végéhez ért, mivel a megerősödött tanárnő kegyetlenül odavágott ellenségének és lemészároltatta az egész kompániáját. Clarice-ről eddig is tudtuk, hogy mindenre képes és ezúttal is hozta a formáját. Úgy tűnik kulcsfontosságú karakterré nőtte ki magát.

Amanda Graystone is feltűnően sokat szerepelt és úgy tűnik hosszú időre bebiztosították az alkotók az ő szerepét. Kicsit zavart is, hogy eddig a doktornő csak úgy lógott a levegőbe, nem volt túl sok célja. Most azonban fordult a kocka és Clarice ellen fordult. Illetve ez még nem teljesen biztos, de így néz ki. Apró segítséggel rájött, hogy a nővér áll a terrortámadások hátterében és közvetve felelős Zoe haláláért is. De Amanda nem tett őrültséget, inkább igyekszik Willow asszonyság bizalmába férkőzni, hogy információt szerezhessen.

Összességében egy egészen élvezhető epizód, amely hangulatában volt páratlan. Kérdés, hogy marad-e a színvonal vagy visszazuhanunk a szokásos szinthez.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről