Caprica 1x06 - Know Thy Enemy

Sok újdonságot nem hozott a következő rész. Ha optimisták maradunk, akkor tekinthetjük vihar előtti csendnek. Valahogy úgy éreztem, hogy ez az epizód leosztotta a kártyákat, felvázolta előttünk a következő 8-10 részben látható történeti szálakat.

Tovább...

A Graystone család története összefonódott a többi szereplőével. Ismét ők voltak a középpontban. Főként Danielnek támadtak nehézségei, mivel új ellenséget szerzett magának, aki befolyásos, pénzes és eltökélt célja, hogy bosszút álljon a dokin.

Nem pörgették túl az eseményeket, ebből a szempontból gyengébbnek éreztem az előzőnél. Sajnos még mindig úgy vélem, hogy az egész sorozat, minden amit eddig láttunk elég középszerű és gyenge. Az esélye pedig megvolt, de valahogy 6 epizód alatt sem tudott maradandót alkotni. Pedig 6-szor 40 percnek elégnek kéne lennie.

A legfőbb baj, hogy nem érzem a science fiction vonalat, ami egy ilyen kaliberű sorozatnál elég nagy probléma. Egy átlagosan unalmas sorozat benyomását kelti, annyi különbséggel, hogy egy másik bolygón játszódik. Ez nem elég 2010-ben.

Visszatérve a konkrét epizódra, a mellékszereplők is ügyesen mozgolódtak, megalapozva saját jövőjüket. Ennél konkrétan Clarice nővérre gondolok, aki kellemes látogatást tett a Graystone rezidencián, közben minden adatot lemásolt a ház urának számítógépéről. Ennek a missziónak a hosszú távú célját még nem tudtuk meg, de még sok mindent kihozhatnak belőle.

Az Adama család jóval kevesebb szerephez jutott, szinte nem is láthattuk őket.

Az általam nagyon várt cylonos jelenetek továbbra is elmaradtak. Ez is annyira felháborító. Minek készítenek sorozatot a cylonok eredetéről, ha egyszerűen nincsenek is gépek? Megvan az alap cylon, aki csak áll egy helyben, néha felvonja a szemöldökét és ennyi. Ez most komoly? Mintha a Herkules című szériában a címszereplőnek annyi dolga lenne, hogy ül egy helyben, újságot olvas és néha bólint egyet. Nagyon eredeti.

Sajnos nem tudom hová tart a sorozat, eddig óriási csalódás.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről