Caprica 1x03 - Reins of a Waterfall

Egyelőre a sorozat nem képes olyan hangulatot produkálni, mint a BSG. Ez szomorú, főleg annak a fényében, hogy a nézettség sem verdesi az eget.

Engem továbbra is szórakoztat a sztori, csak valahogy nem látom az eljövendő nagy dolgokat. Annyira lassan építkezik a történet, hogy talán évadoknak kell majd eltelni ahhoz, hogy beinduljanak az események.

Remélem, hogy én tévedek és hamarosan izgalmakat is fogunk látni, mert eddig olyan, mintha csak a tutorial pályán mozognánk.

Tovább...

A karakter-központúság megmaradt a nagy elődtől, csak ott legalább volt egy ütős háttérsztori, ami itt elég foghíjas.

Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni, akkor mondhatnám, hogy ebben a részben alig történt valami. Eredményesnek mondható pedig zéró.

Ott hagytuk abba legutóbb, hogy Amanda Graystone nyilatkozata, hogy a lánya terrorista volt, lavinát indított el. Ez a kijelentés, amit a nyilvánosság előtt tett, óriási veszélybe sodorhatja az egész családot.

Jól rá is járt a rúd Dr. Graystone-ra. Atrocitások, fenyegetések, anyagi problémák, stb. Ez volt az egyetlen érdemleges a részben, meg talán az a tény, hogy Zoe el akar jutni a Gemenon nevű bolygóra, mert meggyőződése, hogy feladata van. Ebből is lehet még probléma dúsan, mert egyrészt egy több tonnás fémdarabbal nem olyan könnyű lófrálni, másrészt ha Daniel rájön, hogy eltűnt az egyetlen dolog, ami még tartja benne az életet, eléggé morcos lesz.

De ez még a jövő zenéje, maradjunk a jelenben. Az Adama család mindennapjaiba nyerhettünk némi betekintést és első látásra sem Joseph, sem Sam nem tűnnek szimpatikusnak. Még William sem, de róla azért tudunk egyet és mást, hogy milyen ember lesz.

Lényeg, hogy Joseph még mindig dühös lánya és felesége halála miatt, ezért némi tettlegesség után rávette Graystone dokit, hogy segítsen neki újra kapcsolatba lépnie a lányával. Sajnálatos módon Tamara ekkorra már nem volt a programban, köszönhetően Zoe-nak. Adama úr ettől mérges lett és parancsot adott, hogy öljék meg Graystone feleségét. Így lenne 1:1 az állás.

Igazából más érdemleges nem történt.

Enyhén szólva sem halmoznak el bennünket izgalmakkal, a sorozat igazi beindulása még várat magára.
Megyek és BSG-vel enyhítem csalódottságomat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről