Caprica 1x10 - Unvanquished

Tudjátok, hogy van az a mondás a „kellről” és a falat kenyérről. Nos, ez a sorozat semennyire sem kell, mert továbbra is csak ígérgetnek fűt-fát az alkotók, de nem látni semmiféle javulást, ami a színvonalat illeti. Régen volt már a félévad-zárója a szériának, március óta nem láthattunk új részeket és megmondom őszintén, egyáltalán nem hiányzott. Szerintem nem okozok akkora lelki traumát senkinek, ha azt mondom, hogy jelenleg ez a leggyengébb sorozat, amellyel itt, a Sorozatportálon foglalkozunk.

Tovább...

Akik követték a szériát, jól tudják, hogy a márciusi záróepizód egész tűrhetőre sikerült. Legalábbis a Caprica szintjéhez képest. Érdekes párhuzamok vonhatók a Stargate Universe és a Caprica között. Mindkettő sci-fi, a SyFy csatorna üdvöskéje. A különbség, hogy a Battlestar Galactica előzménysorozata jól kezdett, az első egy-két részben elég sok lehetőséget és fantáziát láttam. Ellenben az SGU bűn rosszul nyitott és alig tudtam végigszenvedni a korai epizódokat. Aztán haladtunk előre mindkettőben, folyamatosan kapták a lehetőséget a bizonyításra és most ott tartunk, hogy számomra a most futó szériák közül a Caprica a legrosszabb, a Stargate Universe pedig a legjobb.

A mostani epizód is tökéletesen példázza, hogy miért vagyok ennyire elégedetlen a sorozattal. Teljesen unalmas és érdektelen kezdést dobtak össze. Igaz, hogy nem beszélhetünk évadnyitóról, de a több mint féléves kihagyás mégis arról árulkodik, hogy valami ilyesmit kellett volna átélnünk. Az évadnyitós hangulat teljes mértékben elmaradt, helyette ostoba hülyeségekre ment el az idő, ami nem vezetett sehová.

Ha megpróbálunk visszaemlékezni az utóbbi pár részre (nem lesz könnyű), nyilvánvalóvá válik, hogy a készítők sem tudják, hogy mit akarnak. Többször elővettek különböző sztorikat, amiket azóta már le is zártak. Sok értelme nem volt a V-világ, Tamara és Adama elhúzott bemutatásának, mivel hamar véget is vetettek a mókának. Akkor olyan érzésem volt, mintha az egész sorozatot egy új irányba akarnák terelni, de nem jött be a próbálkozás és elvetették az ötletet.

A mostani eseményekből sem látom, hogy merre tart a sorozat, ha tart ugyan valahová. Az egy helyben táncolás legalább jól megy már.

A félvad-záró két nagy drámáját is megoldották elég egyszerűen. Amanda Graystone nem halt meg, de ezt próbálták velünk elhitetni az egész rész alatt. Ő most kikerült a képből, illetve egy másik oldalra került át, aminek egyelőre sok értelmét nem látom, de ebben is vannak lehetőségek.

Zoe problémáját még jegelik, hiszen a robot tönkrement és berakták egy ládába. Gondolom minden rajongó ilyesmi megoldást várt.

Aki még valamennyire tartja bennem a lelket, az Daniel Graystone és az őt megszemélyesítő Eric Stoltz, aki továbbra is jól hozza a szerepet. Tetszik a játéka, tetszik a személyes drámája, amit át tud adni. Csak kár, hogy ilyen bugyuta történetet írnak hozzá. Bár ez nem az ő hibája, ezért azt mondom, hogy ő legalább megérdemli az elismerést.

Összességében egy újabb gyenge epizód egy nagyon gyenge sorozatnak, amit én 100x inkább küldenék akasztófára, mint a gyenge nézettséget produkáló Stargate Universe-t. Továbbra sem tudjuk merre tartunk, ha ugyan haladunk bármilyen irányba. Talán a lejtőn lefelé. De már közel az alja.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről