Caprica 1x05 - There Is Another Sky

Végre egy egész jó epizód. Persze csupán Caprica mércével mérve. Nem mondom, hogy a sorozat legjobb epizódja, mert az elsőt nem űbereli, de jól szórakoztam. Mondhatni kicsit szakítva a hagyományokkal, az alkotok kevesebb szereplőt mozgattak meg, nem kapott mindenki lehetőséget. A sztori meglepő volt, nem is tudom, hogy mi lesz ebből az egészből.

Lássuk a részleteket...

Leginkább Tamara Adama (de jó neve van) körül zajlottak az események. Elég nagy Mátrix csórásnak mondanám, amit láttunk. De én már csak mosolyogtam ezen. Szóval Tamara gépi másolata bent rekedt ebben a v-világban, ahol ugye marha sok játékos van. A lány különlegessége, hogy nem képes meghalni, pedig ha valaki meghal a játékban, akkor automatikusan lekapcsol. Magyarul eltűnik. Többet se látjuk. A kis csajjal más a helyzet. Addig lőhetik, ameddig akarják, nem árt neki.

Hogy ez miért fontos?

A fene se tudja. Komolyan, elképzelésem sincs, hogy jön ez a mátrixos vonal a cylon mitológiához. Az epizód vége felé a 16 éves Tamara már arra is képes volt, hogy a gondolatával ölje meg a rátámadó avatárokat. Hoppá! A végén még ő lesz Neo.

A fináléban pedig a leányzó kezébe vette az irányítást és rendet tett a virtuális világban. Nem semmi. Ez így konkrétan elég nagy baromságnak tűnik, de majd meglátjuk.

A valóságban szerephez jutott a Daniel Graystone, aki előrukkolt egy új projekttel a részvényesek számára, akik már ki akarták rúgni. Ez pedig a cylon sorozatgyártás lenne. Na, ez legalább kecsegtet némi változással a további részeket illetően. Ki tudja, talán haladunk is valamerre innentől kezdve.

A rész fő irányvonalát mégis az Adama család szolgáltatta. Kicsit belepillanthattunk az életükbe, a kultúrájukba. Jó volt ezeket látni. Apróságok kellenek, amelyek emelik az epizód és a sorozat értékét. Pl.: a tauroni halotti szertartás megható volt. Láthattuk, hogyan búcsúznak el arrafelé az emberek a halottaiktól. Milyen kár, hogy a szertartás végén megjelent egy srác, aki üzenetet hozott Tamarától, a halott lánytól, akit éppen búcsúztattak. Sajnos Joseph Adama nem tudott meg sok hasznosat a fiútól, de legalább mozgolódtak errefelé is a szálak.

Összességében egy átlagon felüli rész, amely talán megnyitja a kapukat az izgalmak irányába.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről