Caprica 1x02 - Rebirth

Elkezdett nagyon lassan építkezni a sorozat. Szinte alig történt valami ebben a részben, ami nem feltétlenül baj. A történet, a mondanivaló, a mitológia egészen eredeti, ezért is tetszik annyira. Nagyon igényesen és logikusan fel van építve minden, még a legelhanyagolhatóbb apróságok is.

Tényleg képes elhitetni, hogy egy teljesen más civilizációba csöppentünk, egy olyan bolygóra, amely felettébb hasonló a miénkhez, de mégis más.

Tovább...

Most láthattuk elsőként a sorozat főcímét
. Azt kell mondjam, nagyon el lett találva.
Az alábbi videóban szemrevételezhetitek magatoknak. A képsorok és a zene elsőrangú. Az utóbbi idők egyik legjobban eltalált főcíme.


Rátérve a konkrét történésekre
, elmondható, hogy még mindig a vonatszerencsétlenség halottait gyászolja egész Caprica City. A szülők zokognak és gyászolnak. Mindeközben Zoe géptestben éli tovább életét, amelyről egyedül barátnője, Lacy tud.

Ez a megoldás számomra kicsit visszatetsző, vártam, hogy Zoe elárulja mondjuk az apjának, hogy odabent van, de ez sajnos nem történt meg. Ehelyett megy a szokásos titkolózás.

Lacy szerepe már nagyjából körvonalazódik a történetben, ezzel szemben a tanárnő jelentőségére még nem jöttem rá. Biztos vagyok benne, hogy a későbbekben ő is kulcsfontosságú karakter lesz. Egyelőre sötét ló, mert alig tudunk róla valamit.

A robotot – Zoe-val együtt – átszállították Dr. Graysotne otthonába, hogy a prof személyesen vizsgálhassa meg, hogy mi lehet a baja. Nem lehet ugyanis lemásolni. Különleges. Naná, hogy az, mivel egy részletes és nagyon fejlett szoftver fut rajta. Ez lenne az élet? Vagy valami más?

Az Adama család ezúttal jóval kevesebb szerepet kapott, igazából róluk se tudtunk meg semmi újat. Max. annyit, hogy Joseph beszélt Graysotne-nal, hogy újra láthassa halott lányát, Tamarát. Kérése elutasításra talált, de valami azt súgja, hogy ez a játszma még nincs lefutva.

Az epizód végén történtek előrevetítenek néhány lehetőséget. A halottakért szervezett megemlékezésen Mrs. Graystone egy elborult ötlettől és a mély gyásztól vezérelve kiállt a közönség elé és beszédet mondott Zoe-ról, amelyben kifejtette, hogy elképzelhető, hogy a lánya volt az egyik terrorista. Mondhatom nagyon bölcs húzás volt ez. Gyanítom, hogy innentől kezdve nem a Graystone család tagjai lesznek Caprica City díszpolgárai.

Összességében egy lassan kibontakozó sorozatot ismerhettünk meg, amely egyre inkább felkelti az érdeklődésemet. Kíváncsian várom a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről