Caprica 1x07 - The Imperfections of Memory

Egész tűrhető volt a mostani rész. Nem voltak hatalmas fordulatok vagy lélegzetelállító akciók, de legalább látszott, hogy tartunk valahová. Ezek csak rövid távú célok, de már ennek is örülni kell, mert eddig elég súlytalan volt a széria. Szinte minden fontosabb szereplőt megmozgattak, voltak olyan jelenetek, amelyeket egyszerűen nem tudtam hová tenni.

Részletezem...

Vegyük például Amanda Graystone esetét. Egyszer csak elkezdi mindenhol a már régóta halott bátyját látni. Tipikus jelenet, hogy a tömegben kiszúrja a férfit, utána szalad, be egy zsákutcába és semmi.

Nem mondnom, hogy rossz ez az új történetszál, csak nem tudtam hová tenni. Igazából az értelmét se látom kristálytisztán, de mindegy. Ahogy a kedves írók gondolják.

Lehet, hogy csak arra kellett az egész cirkusz, hogy elmélyüljön Amanda és Clarice nővér kapcsolata. Sajna ez a barátság nem az érzelmekre épül, ennek majd Mrs Graystone fogja megfizetni az árát, amint rájön, hogy csak kihasználják. Ha egyáltalán tényleg csak kihasználásról van szó. Ugyanis Clarice elkezdte megismertetni hősnőnket az egy igaz Isten létezésének gondolatával.

Az Adama család sem nyugodhatott, főleg Joseph vállalt nagy szerepet abban, hogy jó lett a rész. A Tamara keresésére irányuló törekvései meghozták gyümölcsüket, hiszen a férfi újra kapcsolatba került azzal a sráccal, aki találkozott lányával a v-világban. Némi rábeszélés után a két férfi magukra vették a holopántot és elindultak meghódítani Új-Capricát.
Sajnos Tamara nem lett meg, de a srác meghalt a v-világban, így többé már nem térhet vissza. Mr Adama rövid időre magára maradt, de nem kellett sokáig egyedül járnia a virtuális utcákat, mivel egyesek fantáziát látnak abban, ha segíthetnek neki. Persze mint mindennek, ennek is megvan az ára.

Daniel Graystone is szerephez jutott ezúttal is. Az ő problémái egyre csak gyűlnek, pedig igyekszik gátat szabni a gondoknak. Csak nem túl sikeres ebben. A céggel van a legfőbb baj. Továbbra is pénz kellene, amelyet csak akkor tudnának kapni, ha elkezdődne a robotok sorozatgyártása. Csak sajnálatos módon a cylon testben lakó Zoe-n kívül egyik masina sem üzemel. A lány pedig lemásolhatatlan.

Bár a rész vége érdekes jelenettel zárult, ugyanis Daniel valahogy megsejtette, hogy a lánya programja ott lakozik a mindig morcosan néző cylonban.

Összességében egy átlagosan jó epizódot láthattunk, némi akcióval és érdekes fejleményekkel.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről