Fringe 3x09 - Marionette

Azzal kezdenék, hogy elnézést kérek a legutóbbi Fringe bejegyzésem pontatlanságáért, ahol azt írtam, hogy ebben az évben már nem találkozunk új epizóddal. Ez a perc most érkezett el, a 3x10-et tényleg csak januárban láthatjuk, mégpedig a pénteki halálnapon.

Pedig hát az előző epizód jobb kiszállási pont lett volna, az eddigi történet zárása jobban illett volna egy záró részhez. Sebaj, legalább hamarabb láthattuk a folytatást, amelynek tempója erősen visszavett, lényegében minden Olivia visszatérésére volt kihegyezve.

Tovább...

Ahogy azt borítékolhattuk, innentől kezdve a mi világunk kerül terítékre, felesleges lenne mindkét oldallal foglalkozni, sokkal misztikusabb ha semmit sem tudunk mi zajlik odaát.

Olivia visszaért és rögtön munkába is állt, nem akart egyetlen napot sem kihagyni. Akadályok azért felmerültek, főleg Peter-rel. A fiatalabbik Bishop tanult édesapja hibájából és inkább őszinte volt szőke szerelmével. Elmondta, hogy milyen kapcsolatba került a túloldali alteregójával, stb.

Egyértelműen az egész epizód Oliviára volt kihegyezve, arra, hogy miként tudja feldolgozni, hogy egy másik ember az orruknál fogva vezette a barátait, kollégáit és még Peter-t is. Ahogy azt várhattuk, először még az ügynöknő bemesélte magának, hogy minden rendben van, pedig közel sem volt.

A heti ügyecske tudta csak némiképp elterelni a nő figyelmét, ami meglehetősen érdekesre sikeredett. Lehet, hogy nem a legjobb szóval jellemeztem, végtelenül bizarr volt. Sőt, a középtájon látott marionettes jelenet egészen különleges minden szempontból. Rendkívül komoly, sötét és merész lett. Aki nem látta, annak elárulom, hogy egy hullával bábozott egy férfi, aki ilyen módon balettozott. Elég merész jelenet egy ilyen sorozattól.

Maga az ügy inkább szomorú volt, mintsem izgalmas. Érdekesnek is mondható a maga módján.

Arról van szó, hogy a marionettes ürge emberekből szedegetett ki szerveket, amiket ők ugyanazon szervdonortól kaptak, egy fiatal lánytól, aki öngyilkos lett. Nos, hősünk igyekezett a leányzót újra összerakni és életre kelteni. Csak nem épp úgy sült el a buli, ahogy szerette volna.

Elég kemény és mély gondolatokat feszegettek az alkotók ezzel a sztorivonallal, amihez párosul a marionettes jelenet. Én magam sem tudom eldönteni, mennyire nyerő ilyet megfilmesíteni. Talán maradjunk is ennyiben.

Ahogy haladtunk előre, Olivia egyre elutasítóbbá vált Peter-rel szemben. Azt nehezményezte, hogy miért nem látták alteregója szemében, hogy ő nem ugyanaz? Azt hiszem ebben a vitában mindkét félnek igaza van egy kicsit, meg nem is. De legalább jó alap pár újabb konfliktushoz, bizalomhiányhoz, újabb történet kialakulásához.

Összességében egy tűrhető rész volt, a maga nemében szórakoztató, de elég komor és sötét hangulatú. Én egész biztos nem itt küldtem volna szünetre a sorozatot, hanem az előző rész végén.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről