Arrow 1x02 – Honor Thy Fathers

A folytatás tartja a színvonalat, akadnak fordulatok is, amik azért feldobják az egyszerű „a hős rendet rak a városban”-sztorit. Kiderül pár apróság a szigeten töltött időről is, a drámai szálak – vagyis a társas kapcsolatok – is bonyolódnak. Egyszóval haladunk.


Ahogy azt a pilotból megtudhattuk, a milliárdos playboy, Oliver Queen egy hajóbaleset miatt egy szigeten rekedt, ahol öt éven át küzdött az életben maradásért. Apja a túlélés nehéz feladatát bízta rá és egy kis füzetet, amibe neveket írt le. Idősebb Queen küldetést bízott a fiára:

Élje túl és térjen vissza a városukba, Central City-be és purgálja ki azt.

A fiatalember visszatérve nem csak a túlburjánzó gazságok és korrupció melegágyával kellett szembesülnie, de a családtagjaihoz is ismét meg kell találnia az utat.
Egykori kapcsolatait újra fel kell építenie, de más téren is pezsegni kezd körülötte az élet.
Úgy döntött, hogy egy zöld csuklyás Robin Hood inkognitóját magára öltve kezd tevékenykedni a városban. Elkezdi a rendrakást, öntörvényű és önbíráskodó árnyékként járja a várost és igazságot tesz ott, ahol eddig a gonoszság és az igazságtalanság volt az úr.

Az új epizódban több minden is történik. Egyrészt visszavonják a főszereplő halottá nyilvánítását, be akarják olvasztani a cégbe is egy csinos, vezető pozícióval, másrészt a családdal is feszültebbé válik a kapcsolat. Elsősorban a húgával, de azért bejelentkezik még az anyja is, akiről szintén megtudjuk, hogy vaj van a füle mögött. Még a testőre is ultimátumot ad neki, de az az érzésem, hogy a két férfi között kezd kialakulni

Oliver tovább folytatja a színjátékot, vagyis a Zöld Íjász inkognitó elrejtése érdekében eljátssza, hogy még mindig az a felelőtlen, beképzelt ficsúr, aki volt.
Ez persze koránt sincs így, hiszen a fiúból kőkemény, kérlelhetetlen, durva férfit neveltek a szigeten történtek, amikbe most a nézők is kaptak egy kis betekintést.
Fokozatosan ugyan, de meg fogjuk tudni mi esett meg vele a szigeten.

Ennek folyományaként nem tud közelíteni az emberekhez és nekik sem hagyja, hogy a közelébe jussanak. Egyedül az egykori barátnőnek, Laurelnek tud megnyílni, aki mellesleg továbbra is neheztel a férfira.
Ellenben viszont ügyésznőként belenyúl a „tutiba”, hiszen magára haragítja a város egyik nagyemberét, aki nem rest akár ölni is, hogy a saját bőrét mentse.
És ha ez nem lenne elég, még a rettegett Triád is bekerül a képbe, aminek még nyilván lesz a továbbiakban is fejleménye. Nem tart már sokáig és az Íjász összeakad valakivel, aki egyenrangú vele, sőt talán hamarosan akár ismertebb szuperbűnözők is előkerülhetnek. Vagy akár hasonszőrű jóakarók.

A cselekmény érdekesen bonyolódik, a főszereplő szilárd, nem rogy meg a nagy súly alatt.
A színlelés, a küldetés és társadalmi elvárások súlya alatt.
Ahogy az első rész, a második is meglepő fordulattal zárult, ami nagyon érdekes irányba terelheti a szériát a későbbiekben, sőt feltűnt egy titokzatos szimbólum is, aminek jelentésére azt hiszem, hamarosan fény derül. Érdeklődve várom a harmadik részt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről