Revolution 1x01 - Pilot

Az NBC lépett egy merészet és kitette a netre új kedvence bevezető epizódját. Az országos tévés premierre még szeptember 17-ig várni kell, de a rajongók nem veszítenek semmit, ha a netes verziót választják. A J. J. Abrams és Eric Kripke nevével fémjelzett sorozat nem mindennapi sztorijával kívánja felhívni magára a figyelmet. Képzeljünk el egy világot, ahol egyik pillanatról a másikra megszűnik az elektromosság. 15 évvel később kapcsolódunk be a történetbe. Lássuk hogyan sikerült a felvezetés.

A sorozat főszereplője a szépséges Tracy Spiridakos, aki jobbára sorozatokban és tévéfilmekben szerepelt eddig. Az ő karaktere Charlie, akinek édesapját a helyi milícia tagjai meggyilkolják. De ne szaladjunk ennyire előre.

A sztori ott veszi fel a fonalat, amikor az emberiség legnagyobb kataklizmája bekövetkezik. Megszűnik az áramszolgáltatás az egész világon. Na, nem globális DÉMÁSZ sztrájkról van szó, hanem egyszerűen minden elektromos árammal működő készülék megadja magát. A probléma kiváltó okát senki sem tudja, jobban mondva nem kötik az orrunkra rögtön a legelső részben.

Lényegében az emberi civilizáció cirka 300 évet zuhan vissza az időben. A városok elnéptelenednek, az emberek kis telepekre oszlanak és próbálnak boldogulni egy olyan világban, ahol egy egyszerű megfázás is végzetesnek bizonyulhat. Nem beszélve az élelemszerzésről.

Nem mutatták be nekünk alaposan ezt az új világot, pusztán a főhősnő képeslap nézegetéseit tapasztalhattuk meg, miközben a régi dolgokon mélázott. Ez nekem enyhén szólva is súlytalannak tűnt. Azt megértem, ha egy öregember csinálja ugyanezt, aki az elmúlt 50 évet elektromos eszközök közelében élte meg, de egy olyan lánytól, aki kb. 4 éves lehetett akkor ez hülyén jön át.

A rész lendületére nem volt panasz, rögtön elénk tálalták a lényeget. Charlie apját megölik, testvérét elrabolják. A férfi utolsó leheletével elküldi a lányt az ő testvéréhez, aki segíthet kiszabadítani az elrabolt fiút. Persze apuka elég rendesen benne lehet az áramkimaradós buliban, hiszen a visszaemlékezésekből kiderül, hogy többet tud, mint amennyit elmondott. Itt jön a képbe egy medálba rejtett pendrive, amit meg kell őrizni, mert tuti nem (csak) netes pornó van rajta. Itt mondjuk kíváncsi lennék egy ilyen adattároló maximális élethosszára, de ez már tényleg kötözködés.

Szóval a testvér, Miles vonakodva bár, de a kis csapattal tart, hogy segítsen unokahúgának. Az utolsó képsorok elárulják nekünk, hogy teljesen azért nem veszett oda az elektromosság...

Összességében egy lendületes, de kissé steril kezdést láthattunk. Tetszik az ötlet, tetszik a rejtély. Simán el tudok képzelni egy sok évados sorozatot az alapötlet köré, de egyelőre az új világból keveset láthattunk. A folytatás sikeréhez ennél jóval több fog kelleni, de kétségtelenül érdekes.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről