Supernatural 6x12 - Like a Virgin

Újult erővel tért vissza közénk az itthon Odaát néven ismert sorozat. A hosszúra nyúlt téli szünetet követően az események új irányt vettek, készüljön fel mindenki, hogy az évad új főszálat kap, amely semmivel se rosszabb, mint az előző.

További részletek...

Megpróbálták az alkotók felrázni a sorozatot, amely eddig sem szenvedett hiányt meglepetésekben, de a készítők rátettek még egy lapáttal és az eddigi főszálat elvarrták. Aki azt gondolná, hogy cél nélkül marad Sam és Dean, nagyon téved, mert új sztorivonal kelt életre.

Ott hagytuk abba, hogy az ifjabbik Winchester visszakapta lelkét, újra teljes emberré vált, legalábbis egy ideig. Noha Sam teljes valójában visszatért, barátai mégis furcsán néznek rá, a lelketlen alteregóját látják benne. A pokol legmélyebb bugyrából megmenekült fiú azonban semmire sem emlékszik, sem a lent töltött időből, sem a földi megpróbáltatásokból.

Dean és Bobby úgy döntöttek, hogy nem fedik fel előtte az igazságot, nehogy leomoljon a fal, amit a Halál a lelkében felhúzott. Magyarul ismét hazudoznak egymásnak, aminek tudjuk mi szokott a vége lenni. Jó hír, hogy sejthető volt, hogy az igazság napvilágot lát és kiderül minden. Valahogy nem haladhattunk volna tovább a történetben, ha Sam azt se tudja mi van. Castiel kapta a hálátlan feladatot, hogy önhibáján kívül kitálaljon.

Az évad során most először éreztem kicsit soknak Dean figuráját. Túl sok volt az erőltetett poén, de kétségtelen, hogy egy-két megmozdulást jól eltaláltak. Ugyanakkor Sam-et sem éreztem a réginek, túlságosan ránk tukmálták a készítők, hogy ez nem ugyanaz a férfi, akit az előző részekben láthattunk.

Ezen kívül a nagy találkozást is hiányoltam, persze volt egy ölelés, de jöhetett volna valami ütősebb. De legalább kedvenc vendégszereplőink tiszteletüket tették: Bobby, Castiel.

Az aktuális ügy szokásosnak mondható, de mégis sikerült a magasba emelni azzal, hogy új célt adtak a sorozatnak. A purgatórium kulcsfontosságúvá vált, nem mellesleg egy új főgonosz (?) emelkedett ki a bugyrokból, akit egyszerűen anyának (mother) szólítottak a gonosztevők.

Összességében a nagy visszatérés felemásra sikerült, bár élveztem a részt, de megláttam az apróbb hülyeségeket, amelyek hiányában szálkamentes élvezet várt volna ránk. Kétségtelen, hogy a sorozat nagyon jó úton halad, várjuk szeretettel a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről