Doktor House 6x17 - Knight Fall

Sablonos rész volt ugyan, de mégis valahogy erősebbnek éreztem egy átlagos House epizódnál. Az eset nem volt különösebben érdekes, de a körülmények igen. A háttérben pedig tovább gyűrűztek a magánügyek. Negatívum, hogy orvosaink ma sem hagyták szegény pácienst magában szenvedni, ehelyett ostromolták, hogy miért ilyen, miért csinálja ezt, stb.

tovább...

A kezdeti képsorokat úgy lőtték be az alkotók, hogy aki nem tudja, hogy House doki újabb kalandjait nézi, higgye azt, hogy egy középkorban játszódó sorozat előtt ül. Persze ez csak porhintés volt, hiszen egy középkoros lovagos játékos izébe csöppentünk bele. Azonban az a tény, hogy a bevezető kissé hosszúra nyúlt, árulkodó, hogy a készítők direkt az imént említett hatást akarták elérni.

Az egyik lovag párbaj közben, vagyis inkább rögtön utána rosszul lett, bevérzett a szeme és összeesett. Rögtön House osztályán kötött ki.

Még mielőtt belementünk a szakmai dolgokba, megmutatták nekünk Sam-et, Wilson régi-új barátnőjét. A nőt Cynthia Watros keltette életre, aki korábban Libby-t játszotta a Lost-ban. Szóval James újra randevúzik a volt feleségével, aki annak idején annyira megkeserítette az életét.

Sokat lehetne mesélni erről a vonalról, lényeg, hogy House mindent megtesz, hogy a párt szétválassza. Ismét jobban tudja mire van szüksége Wilson-nak, mint maga a férfi. Előre látom, hogy az írók azt hozzák ki ebből az egészből, hogy House-nak igaza lesz, akármilyen gyerekesen is viselkedik. Csak remélni tudom, hogy nem így lesz, de már hat éve az a példa.

A másik oldalon a középkoros bohóckodás jól állt. Felfoghatjuk kis túlzással némi változatosságnak.

A kezelés és a végkifejlet a szokásos forgatókönyvet követte. Rosszabbul lett, jobban lett, újra rosszabbul. Végül Doktor House bambán maga elé nézett, rájött a megoldásra és megmentette a férfi életét. Áh, ez a mondat minden részbe beleillik. Sajnos.

A záró képsorokban megfigyelhettük, hogy House is tanult valami fontosat a mai napon és a jelenet arra engedett következtetni, hogy talán nem fog beleszólni Samantha és Wilson dolgába. Egész biztos vagyok benne, hogy ez a hipotézis hétfő este már meg is dől.

Összességében elmondható, hogy visszakaptuk a régi jó sablont, bár House mércével mérve nem volt rossz az epizód. Az évad átlagszínvonala felett van pár százalékkal, semmi több.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről