Doktor House 6x09 - Wilson

Végre láthattunk egy olyan epizódot, ami nem követi a hosszú évek óta megszokott sémát. Tulajdonképpen most minden más volt, mint eddig, hiszen James Wilson játszotta a főszerepet. Nem mondom, hogy melléfogás volt a rész, de nekem nem tetszett.

Az ok pedig a következő: nem kedvelem Wilsont.

Lássuk a részleteket...

House legalább igazi karakter. Néha fárasztó, idegesítő, de legalább valaki. Wilson olyan nyenyó figura [ezt a szót csak nemrég tanultam :)]. Valahogy sosem tartozott a kedvenceim közé, főleg nem egy olyan helyzetben, ami köré épül.

Tudjuk jól drága onkológusunkról, hogy sokat sürög-forog haldokló emberek között. Túl szerény, érzelgős és néha nem képes tiszta fejjel gondolkodni.

Ez pláne igaz, ha az egyik volt betege, jelenleg egyik jó barátja kerül be a kórházba. Úgy tűnik visszajött a férfi rákja, amit Wilson évekkel ezelőtt meggyógyított. Sokat elmond az orvosról, hogy azóta is összejárnak az ex-betegével.

Az úriember állapota egyre romlik, közben House is feltűnik a színen, hogy beleüsse az orrát más dolgaiba. Lejátsszák a szokásos köröket, igyekeznek megmenteni a beteg életét és kideríteni, hogy mi baja van. Az a különbség, hogy a diagnosztikai eljárás sokkal egyszerűbb és hamar eldől, hogy barátunknak bizony rákja van.

Kemoterápiával megmenthető, de előfordulhat, hogy mégsem lesz jobban, ebben az esetben 6 hónapot jósolnak neki. A kemo nem hatott, ezért duplát kapott, amitől a rák 24 óra alatt elmúlt. Csak sajnos a kezelés tönkretette a máját, amit egy nap alatt ki kell cserélni, különben az egygyermekes apuka elhalálozik.

Wilson végig mellette van, ő a támasza, sőt ennél drámaibb dolog történik. Donor híján az onkológus marad az egyetlen személy, akinek megegyezik a vércsoportja a betegével, aki megkéri, hogy adja neki a máját. Nem az egészet, hanem csak annyit, amennyire szükség van életben maradáshoz. Wilson hibásnak érzi magát a férfi állapota miatt, mivel ő ajánlotta a dupla kemoterápiát. Sokat töpreng a dolgon, és végül beleegyezik az operációba.

Várhatóan mindenki idiótának tartja, de ő mégis megteszi. Megmenti a fickó életét, mindenki boldog. Csak én nem vagyok az, mert megint nem kaptam élvezetes epizódot.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről