Válasz a hozzászólásra

Doktor House 6x18 - Open an Shut

Nos, a mostani rész elég gyenge, lett, sőt inkább idegesítő. Ismét elővettek egy zűrös témát, amelyen lehet csámcsogni, közben az orvosainkból az kibújt az „én mindig mindenkinél jobban tudok mindent” tulajdonság, ami már az agyamra megy. Esküszöm, néha (?) fizikai fájdalmat okoz egy House rész végignézése. Még az sem enyhítette a kínt, hogy az aktuális páciens Sarah Wayne Callies volt, akit a Prison Break-ből már jól ismerhetünk.

Tovább...

Tök jó, hogy vannak néha nézhető részek is, de mindig visszaköszönnek ezek a marhaságok, amelyekről a kedves írók nem tudnak leszokni. Mi a jó nyavalyáért kell minden egyes szereplőnek ugyanolyan jellembeli tulajdonságokat adni? Nem hiszem el, hogy ezt 2010-ben el lehet adni. Egyszerűen nincsenek értelmes karakterek. Mindenkit el lehetne játszatni ugyanazzal a színésszel, mert ugyanolyan mindenki.

Ezen az „apróságon” még túl lehetne siklani, de minden egyes rész is ugyanolyan, mint az előző. Komolyan, ennek mi értelme van? Szerintem órát lehetne igazítani ahhoz, hogy House mikor jön rá a végén a páciens betegségére.

Ebben a részben egy hasi fájdalmakkal küzdő hölgyet hoztak be az osztályra. Természetesen sánta orvosunk kapta az ügyet, aki rögtön kiverte nálam a biztosítékot. Ugyanis a lánynak van egy rossz szokása. Férjezett asszony létére szeret másokkal is lefeküdni, úgy hogy a hitvese tud mindenről. Egyszerűbben fogalmazva, nyitott házasságban élnek.

Ez önmagában még okés, de rögtön tudtam, hogy ezen fognak lovagolni az orvosok egész végig. Ez pedig annyira szánalmas és idegesítő, hogy az nem igaz. Egyszerűen nulla realitása van ennek. Nézzünk egy példát! CT vizsgálat előtt Taub doki szólni kíván egy-két szót a beteghez, hogy megnyugtassa. Mit kérdez? Na? „Mióta házas?” Aztán meg csak ömlik a bla bla bla.

Hosue csapatának majdnem minden tagjai meglátogatja a csajt, aki szegény majdnem a halálán van és osztják neki az észt. Nagyon bosszantó.

A háttérben meghúzódott egy Taub-ot érintő szál, miszerint a betegtől vett ötlet nyomán kikérte felesége véleményét, hogy ők miért nem élnek nyitott házasságban? A beszélgetés folyamán is visszaütött az amit utálok, mégpedig hogy mindenkinek olyan csavaros észjárása van. „Azért hoztad fel a témát mert te is ezt akarod, de úgy teszel mintha nem, hogy aztán mégis.”

Ugyanezt eljátszották House és 13 között is. Kreatív, nem?

A végét meg se kell említenem, mert tökéletesen ugyanaz, mint az esetek 95%-ban.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy Wilson és barátnője összevesztek, aztán kibékültek és most úgy tűnik együtt maradnak. House pedig rájuk pillantott, azt sugallva, hogy tanult az esetből és többé nem próbál meg okosabb lenni az illetékes személynél, de mi tudjuk, hogy ez marhára nem így lesz. Mivel itt House az isten és amit ő csinál, amit gondol az mindig nyerő, célravezető és logikus.

Összességében egy roppant idegesítő rész volt. Szerintem aki rendszeresen nézi a sorozatot, pontosan tudja, hogy az írói kreativitás a béka fenekét verdesi alulról.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről