X-akták - Hinni akarok

2008-ban egy mozifilm kapcsán éledt újra az „X-akták legenda”. Biztosan sokan vagyok, akik végig figyelemmel kísérték a sikersorozat útját. Hatalmas dolog az, amikor egy szériából filmet készítenek a „halála” után évekkel. Nem könnyű elcsípni a színészeket, összehozni a régi bandát, díszleteket, stb. Ezek után azt várta volna az ember, hogy valami igazán eredetit és nagy horderejűt hoz össze Chris Carter és csapata. Nem így lett.

Tovább...

Én magam is nagy X-akták rajongó voltam, láttam az összes részt, azt hogy hová tartott a sorozat az utolsó évadokban, de ebbe ne menjünk bele.

Kár, hogy második mozifilm, a Hinni akarok még csak egy közepes X-akták epizódnak sem felelne meg. Minden klappol, kivéve a történet. Egy egyszerű kriminek is felfoghatjuk, amelynek van egy nagyon minimális természetfeletti (inkább tudományos) vonatkozása.

Mos komolyan, ha a két főszereplő nem lett volna benne, felismerte volna bárki, hogy X-akták mozit néz? Egész biztosan nem. Ez pedig így elég nevetséges. Nem is csoda, hogy a vártnál mérsékeltebb sikert aratott a film itthon és a tengerentúlon egyaránt. Na, jó ehhez hozzájön, hogy milyen ellenfelei voltak akkor a mozikban, de ez megint más kérdés.

Lényeg, hogy én személy szerint nem ilyen visszatérést képzeltem el Mulder-nek és Scully-nak.

Igaz, a látványra nem lehetett panasz, legalább látta az ember, hogy valóban mozifilmet néz és nem egy minimalista költségvetésű sorozat epizódot. A mellékszereplők is ígéretesnek bizonyultak, hiszen Amanda Peet és Xzibit és tiszteletét tette, nem is rövid időre.

A másik amit nagyon bugyután oldottak meg, az Mulder és Scully újra frontvonalba állítása. Ilyen hülye indokkal visszahívni valakit. Kb. ez játszódott le:
- Csak maga tud nekünk segíteni, Mulder.
- Miért?
- Mert sajt.

Jobb lett volna olyan ügy, amely kimondottan kedvenc X-aktás nyomozóink szakértelmét igényelte volna. Nagyjából bármi lehetett volna ilyen, pont ez nem.

Szóval mit mondjon a rajongó, amikor megkapja amire vágyik egy nagyon bugyuta és ostoba körítéssel? Hiába kavarog a történet ide-oda, ha már az elején vakvágányra terelnek minket. Egyébként ha mindettől elvonatkoztatunk, a sztori maga nem volt vészes, főleg amikor már belemerültünk a sűrűjébe. Így sem valami nagy durranás, de legalább elfogadható.

Összességében egy X-akták fanoknak készült film, amelyet mindenkinek ajánlok csak X-akták fanoknak nem. Aki nem szerette a szériát a téma és a történet okán, de kedveli a nyomozós műfajt, adjon egy esélyt a filmnek, kellemesen fog csalódni.

Download:

FLVMP43GP

 

6

i love the x files seasons so

i love the x files seasons so much, one of the best series and film!!!<3 x files

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről