Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak

Katt, ha szeretnél többet megtudni! ;)

 

Tegye fel a kezét aki szerint jó rendező Chris Colombus! OK, letehetitek!

A Harry Potter 1. és 2. része valóban jól sikerült szerintem, főleg a mostaniakhoz képest, valamint az I love you, Beth Cooper-t is ő rendezte, ami nem sikerült a legjobban, de még mindig megéri megnézni. Kétségtelenül most valami jónak kell jönnie.

A trailer után sok kérdés merült föl bennem, és nem lettem a legnagyobb rajongójuk egyike, de végül csak a mozivászon előtt kötöttem ki.

A film elején tényleg magával ragad és végig meglepő fordulatok történnek, de könyörgöm mért nincs több akció? Percy miután Posseidón fia jól bánik a vízzel, tudja irányítani, gyógyitani vele, erőt nyerni belőle, de nevetségesen kevés akciójelenet van ennek ellenére és annak is csak a 20 % ánál használja a képességét. A film túl sokat vár, mire belevág a történésekbe és ki hinné, hogy a James Bond után kentaur lesz Pierce Brosnanból? Először meggyógyítja magát a víz erejével aztán segítségével meggyengít egy hidrát, majd legyőzi Hermész fiát Luke-ot. Talán elég lenne ez is, ha nem irreális az egész, most nem az istenekre gondolok, hogy még ha léteznek is, sosem jelennek meg ember képében meg stb., hanem hogy a képességét sokkal többet használhatná a film során az értelmetlen menekülés, bújócska és a karddal való harc helyett. A hidrával is 5 percet küzd levágja a fejeit meg minden, mire eszébe jut, hogy a vizet hívja segítségül és sokkal könyebben megy majd minden. Vagy hogy a célját (amit nem mondok el, hogy mi :P) gyorsabban elérje. Ha használná végig az erejét akkor a film kb. 50 perces lenne a 120 helyett. Szinte már pattogtam, hogy jó akkor most még egy "vizes" jelenet, de nem, előkapja inkább a kardját vagy az iPodját és azzal szerencsétlenkedik, kinek jó ez?

A film amúgy jó, de szintén egy könyvre épül, mint a Harry Potter. Végülis használják benne a mitológiát és annak csodás dolgait ki is használják, de az Olympos miért az Empire State Building tetején van, és minden más dolog, ami a mitológíához kapcsolódik az Amerikában van, de miért? Nem volt pénz a Peloponészoszi-félszigeten forgatni? Kicsit így nevetségessé válik a film. Helyenként mondjuk jó pofa poénok vannak, amik felhúzzák a film hangulatát és így azok tökéletesek.

Most már pontoznék is így ennek a filmnek 5/10-et adnék, döntsétek el megnézitek-e, de ha beleélni nem is fogjátok magatokat röhögni garantáltan fogtok.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről