Watchmen - Az őrzők

too much but not enough

Huh, ez érdekes volt! Lehet, hogy nem kellett volna a rendezői változatot választanom, talán a mozi verzió jobb, bár ki tudja, én még nem láttam. Tény, hogy ezen majdnem sikeresen bealudtam, igaz ez nem csak a film hibája.
Túl sok vagy túl kevés?
Ez a kérdés motoszkált bennem.
Előre leszögezem, hogy nem ismerem a képregényt, nem tudom mennyire hű a történethez, én most csak a filmről fogok írni. Összességében több, mint 3 órásra sikerült összehozniuk a vágatlan verziót, az első fele elég unalmas és egyhangú volt, akkor még meg voltam győződve arról, hogy végig egy nagyon vontatott filmet fogok látni.
Nem lett így, szerencsére! Nem értem miért kellett ilyen hosszúra nyújtani az egészet, hiszen 1,5-2 órába sűrítve is el lehetett volna mesélni. Az effektekkel és a történet kibontakozásával nem volt semmi gond, elragadó látványt nyújtott végig. A karakterekkel már más a helyzet, Rorschach volt a kedvencem, dr. Manhattan is ötletesre sikerült, a többiekben nem láttam semmi extrát, fantáziát. Végeredményben csalódás volt a Watchmen, mert jóval akciódúsabbnak képzeltem el kevesebb üresjárattal és felesleges mellébeszélésekkel.
De olyan érzés sem kerített még hatalmába, mint most, mivel meg vagyok győződve, hogy ha kiadnának egy kétórás változatot, amiből kivágják a felejthető részeket, akkor egy teljesen korrekt filmet kapnánk. Sajnos azonban ezt a csomagot úgy kell értékelnünk, ahogy van. Nézzük sorba a jó és rossz oldalát!

Pro: Kidolgozott, szép látványvilág, az akciójelenetek többsége kifogástalan, alapvetően jó történet, akadnak egészen eredeti karakterek, változatos helyszínek, véres és brutális jelenetek.

Kontra: Sok mellébeszélés, felesleges mellékszálak, lassú kibontakozás, felejthető karakterek, elnyújtott, vontatott, besült poénok.

Akármennyire is próbálkozom, nem tudom túl tenni magam azokon a részeken, amikor mozgolódtam jobbra-balra és azt kívántam, hogy történjen már valami. Tényleg sajnálom, de erre csak egy 6/10-et tudok adni, akármennyire is többet érdemelne.
Így látatlanban azt tanácsolom nektek, hogy ne akarjátok a rendezői változatot választani, vagy ha mégis, akkor feltétlen nézzétek meg utána (de inkább előtte) a mozi verziót.

8

Üdv.   Igazad van, de én nem

Üdv.

 

Igazad van, de én nem találtam ennyire unalmasnak. A zene is el volt benne találva, és a részletek kidolgozásával, meg a mellékszálakkal sincs semmi bajom.

Ritkán éreztem csak hogy "törtöénjen már valami". De a film végére mégis azt mondom, hogy egy felejthetetlen film volt. Már kétszer láttam. A képregényt én sem olvastam!

 

Darkx

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről