The Walking Dead 3x08 - Made to Suffer

A feléhez érkezett ez a remek évad. Külön dicséret, hogy idénre nem csak az epizódszám emelkedett, de a színvonal is. A történések már nem egy helyben pattognak, hanem táncot járva rohanják körbe ezt az elfuserált világot. A szezon nagyon jó, a hangulat kimagasló. Mégis maradt némi hiányérzetem az epizód után.

Arra gondoltam a minap, hogy vajon a The Walking Dead lesz/lett az új LOST? Arra gondolok, hogy nem tudom van-e másik sorozat, amely ennyire népszerű lenne a fiatalok körében. Egyre többen kapcsolódnak be, nő a letöltések száma. Mi kell még?

Azt megtanultam már az elmúlt évek alatt, hogy soha nem szabad hinni a sorozat készítőinek. Jobban jár az, aki még csak interjúkat sem olvas velük kapcsolatban, mert úgysem mondanak igazat. Azt ígérték, hogy mindenkinek leesik az álla a történések láttán. Én „csupán” egy nagyon erős és élvezetes epizódot láttam, semmit többet.

Volt itt most minden. Ember az ember ellen, zombi az ember ellen, menekülés, öldöklés, vérbosszú, szemfényvesztés, miegymás. Új szereplők is csatlakoztak az eddig sem szegényes táborhoz.

Mégsem a börtön eseményei ragadták magával a nézőt, hanem a Woodbury falain belül játszódó történések. Eljött az igazság pillanata, a két tábor összecsapott. Az epikus face-to-face megjelenést hiányoltam. Konkrétan a Kormányzó és Rick páros táncát vagy Merle és Daryl simulékonyabb találkozóját. Nem beszélve Andreáról.

Külön pacsi, hogy visszahozták Shane karakterét néhány másodperc erejéig. Simán el tudnám képzelni őt amolyan Rick hallucinációként a későbbiekben is. Minimális esély sincs a dologra, de nem bánnám.

Drámai főszereplővesztésre ezúttal nem kell számítani, mondhatni vér nélkül sikerült felkelteni az érdeklődést a februárban esedékes folytatás iránt.

Összességében egy igen erős részt kaptunk, de korántsem eget rengetőt. Nagyon jó irányba tart az évad, az események nagy része még csak most veszi kezdetét. A pici fanyalgás ellenére is azt mondom, hogy sosem volt még ilyen jó a The Walking Dead.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről