American Horror Story: Asylum 2x07 – Dark Cousin

Pont az előző írásomban fejtettem ki abbéli véleményemet, hogy mennyire furának tartom, hogy a misztikus vonalat elhanyagolták. Erre egy olyan epizód következik, aminek ez áll a középpontjában és új megvilágításba helyezi az egész szériát. Ezért el kell ismernem, hogy ez a sztori remekül halad és teljes mértékben kielégít minden igényt. Egyedül azt nem tudom, hogy mindebből mit hoznak ki a végére, ami egyre csak közelít és az idő egyre kevesebb, hogy ezt a számtalan egymástól elütő szálat összehozzák, és az egységet alkothasson.


Az elejétől kezdve nyilvánvaló, hogy itt valami nagyszabású dolog van kibontakozóban.
Valójában a széria elejétől kezdve így van ez, de konkretizálódni csak most kezdett el.
Az első évadból jelenik meg egy régi ismerős, Frances Conroy, aki most szellem helyett egy természetfeletti lény bőrébe bújik. A Halál Fekete Angyalaként jelenik meg, aki minden halál közeli állapotban leledző személyt meglátogat és van, akit el is visz magával.
És mindenki régi ismerősként üdvözli.

Megjelenésével világossá vált, hogy a széria elmegy a misztikum irányába és valószínűleg az válik dominánssá is. Hiszen Mary Eunice változásainak elhanyagolása miatti kétségeim most semmissé váltak. Ennek oka pedig, hogy az ördögűzésses epizód értelmet nyert. Az angyal megjelenése és a tény, hogy felismeri a nővérben a Sötét Unokatestvért, a Bukottat, kétségkívül megerősíti, hogy az ifjú hölgy testét egy démon birtokolja. Kettejük finom keringője még csatába is torkollhat.
Egyedül az biztos, hogy kapcsolatuk nem marad ennyiben, nem elégszenek meg egymás jelenlétének tudomásul vételével. Emiatt a részt egyfajta tisztázásként is értékelhetjük, illetve a fő irányvonal megadásaként (bár a fene se tudja a Murphy-Falchiuk párosnál).

Más tekintetben is haladt a cselekmény, annak ellenére, hogy igazából a sztori nagymértékben nem haladt. Inkább alapozás volt a hetedik epizód.
Kit és Lana élete is tovább bonyolódik, mindketten meg tudnak szökni szorult helyzetükből, ám mindkettejük számára nyilvánvalóvá kell váljon a tény:
Számukra nincs menekvés.
Még az sem teljesen tiszta mi szerepe van az egészben a két karakternek. Peters figurája kevésbé jelentős, mint Paulsoné, legalább is eddig. Történnek velük dolgok, de tisztázatlan a két szál célja.

Emellett a kiebrudalt Jude nővér sem nyughat. Hogy a továbbiakban mi lesz a szerepe, nem tudni, de annyi biztos, hogy Briarcliffben már nem ő az „úr”. Ezt a szerepet átvette tőle Rabe figurája, aki elkezdte kiépíteni a hídfőállásait. Bár a Sötét Unokatestvér megjelenése megrémisztette.
Jude múltjába már kaptunk betekintést, de ami a mostani részben történik az teljesen más megvilágításba helyezi a történteket.

Hiába kezdtek el tisztázódni a dolgok, a történet bizonyos aspektusait még mindig gondosan homályban tartják. Csak aztán nehogy rosszul süljön el ez nagy ködösítés, mert aki sokat markol…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről