Supernatural 6x21-22 (évadzáró)

Az Apokalipszis után is van élet. Ezt jól bizonyította ez az évad, hiszen a sorozat csúcspontja után sem küldték nyugdíjba kedvenc démonvadászainkat, inkább új történetet pakoltak alájuk. Maga a szezon meglepően jó volt, főleg az eleje. Később kicsit sok lett a random rész közepes színvonallal, de még így is elégedett vagyok a látottakkal. A koronát mégis a finálénak kell feltennie az egész éves teljesítményre. Eddig szinte mindegyik évadzáró hozta a kötelezőt, izgatottan vártam mit kapunk idén.

Vágjunk is bele a közepébe. A dupla rész nem váltotta be teljesen a hozzáfűzött reményeket. Az rendben van, hogy két dózisban kaptuk meg a zárást, de a két epizódot nem gyúrták annyira össze, hogy felpörgesse a hangulatot. Ha rendelkezésre áll nettó másfél óra, azt jobban is ki lehetne használni, mert két külön sztorival csak időpazarlás.

A 21-es története elég vérszegényre sikerült, kárpótol minket, hogy végig a főszállal foglalkoztak, nem volt mellébeszélés, de elvesztek a részletekben. Lisa és Ben kiiktatásán kívül nem sokra emlékszek. Bár elővenni H.P. Lovecraft nevét nem volt piskóta. Ez a kitekintés határozottan tetszett. Castiel továbbra is a maga útját járja. Nem hallgat a „családjára”, nem gondol a következményekre. De mindig ott van, ha a fiúknak segítség kell. Ettől még Dean elutasítása mindennél jobban fáj neki.

Crowley és Castiel közel járnak a purgatórium kapujának kinyitásához. H.P. Lovecraft és barátai 70 évvel ezelőtt végzett rituáléja megkönnyíti a helyzetet. Balthazar sem maradhat ki a cselekményből, ezúttal kettős ügynökként látja el feladatát. Infókat csepegtet a Winchestereknek.

Nem sokkal később kiderül, hogy Bobby volt barátnője valójában a purgatóriumból szökött lény, aki rendkívül fontos, hiszen a szertartáshoz elengedhetetlen a vére. Castiel elrabolja a nőt.

A második rész itt veszi kezdetét, amely elég meredek kezdéssel robbant be. Sam menekül a rendőrök elől, közben fogalma nincs, hogy ő maga kicsoda. Fogtam is a fejem rendesen. Én köszönöm, de nem kérek ilyen sztorit a finálé kellős közepén. Később kiderült, hogy nem ennyire egyszerű a helyzet. A fiatalabbik fiú egy álomban ragadt, Castiel varázsának köszönhetően. Az angyal így akarja sakkban tartani Deant és Bobbyt.

Párhuzamosan zajlanak az események a két síkon. Sam saját énjének darabkáival küzd, amelynek eredménye, hogy elkezd emlékezni a pokolban történtekre. Castiel megszegi a Crowleyval kötött egyességet és saját magának akarja az összes lelket. Balthazar testvére keze által hal meg. Raffael lesz a Pokol Királyának új szövetségese.

Az utolsó percekben Castiel isteni erőre tesz szert, elpusztítja Raffaelt. Elméjét teljesen elborította az erő. Már nem az az angyal, akit megismertünk. A záró képsorokban új Isten született, aki előtt fejet kell hajtani, vagy elpusztít mindent.

Én továbbra is sajnálom, hogy Castiel karakterét ennyire elkorcsosították. Szerintem lehetett volna ennél jobb sztorit is kitalálni, de még ki lehet hozni valami jót a következő évadra.

Összességében egy gyengébb finálét kaptunk a vártnál. A készítők nem gazdálkodtak jól az idővel, nem kaptunk kerek egész történetet, nem hozta meg a kellő hatást. A záró fordulat viszont el lett találva, várom már, hogy szeptember legyen.

Cat-nek köszönjük szépen minden olvasónk nevében az egész évados magyar feliratokat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről